CHP İzmir'de seçim hazır: '39.476 görevli ile sahadayız'

Aslanoğlu, sandık güvenliğine ilişkin düzenlediği basın toplantısında vatandaşlara oy kullanma çağrısında bulunarak '39.476 görevli ile sahadayız. Müşahit olmak isteyen vatandaşlarımızı da görevlendiriyoruz' dedi.

Gerçek Haberci'de yer alan habere göre  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, yerel seçimde sandık güvenliğine ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi. Aslanoğlu, il seçim koordinasyon merkezinde düzenlenen toplantıda seçim sistemi hakkında bilgiler vererek, “Geçmişte trafolara kedi girdi, çöpten oy topladılar, o günden sonra halkımızda ciddi endişeler oluştu. Ama CHP il örgütü o kadar çok tedbir aldık ki seçimde oyların heba olmaması için tedbir aldı. Halkımız gönül rahatlığı ile sandığa gitmeli. Vatandaşlara oy kullandıkları sandığa giderek sandığa sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz” dedi. 
‘AK PARTİ SANDIK GÜVENLİĞİ İLE İLGİLENMİYOR’
Sandık güvenliği için çok sayıda personele sahip olduklarını söyleyen Aslanoğlu; “Yaklaşık 40bin kişilik ordu ile sandıklar İzmir’de güven içinde olacak. Sandık sadece son gün kontrol altına alınmıyor. Anlık veriler paylaşıyoruz ve bu veriler doğru. Her yerde bilişim sorumlumuz var. Ayrıca ıslak tutanakları sisteme girenler var. YSK’daki verileri de kontrol ediyoruz. Beşinci dakikada eğer bir uyuşmazlık varsa biz itiraz dilekçesi vermiş oluyoruz. Bizler bu kadar hassasız. Ancak AK Parti sandık güvenliği ile ilgilenmiyor. Çünkü sandığın güvenli olmaması onların işine gelmiyor. Seçim güvenliği ile ilgilenen birçok arkadaşımız var. Seçmen listeleri analiz edildi. Her şeyi üç kere kontrol ediyoruz. Bazı dairelerde çok fazla seçmen var. Bunların hepsini tek tek kontrol ediyoruz” dedi. 
MİLLETVEKİLLERİ DE SAHADA 
21.480 sandık görevlisi, 2007 okul sorumlusu, 548 tane kat sorumlusu olduğu bilgisini veren Aslanoğlu; “Görevlilerimiz her seçim dönemi olduğu gibi eğitim alıyor. 550 tane sadece CHP adına görev alıyor. 10 kişilik çağrı merkezimiz var. Ana seçim güvenliği il seçim koordinasyon merkezinde olacak. Milletvekillerimiz sahada. Her meclis üyesi adayımız bir okuldan sorumludur. 2658 okul bilişim sorumlumuz var. Bilişim sorumlularımızı tek tek eğittik. Bu akşam genel başkanımızın da takip edeceği son bir sistem denemesi olacak. Okul bilişim sorumlularımız seçim günü tek tek yoklama alıyor. 31 kişilik ekiple ilde tek tek uyuşmazlıkları takip ediyoruz. 39.476 görevli ile sahadayız. Müşahit olmak isteyen vatandaşlarımızı da görevlendiriyoruz” şeklinde konuştu. 
‘OY KULLANDIĞIMIZ SANDIKTA OLURSAK GÖNLÜMÜZ RAHAT OLUR’
Ülkenin bazı bölgelerindeki hilelerden dolayı vatandaşların tedirgin olduğunu vurgulayan Aslanoğlu; “İzmir’in ana bölgelerinde çok daha fazla CHP’li sandıklardadır. Herhangi bir şüphe duyan vatandaşlarımız çağrı merkezleri ile bizlere ulaşabilirler. Kendi oy kullandığımız sandıkta olursak gönlümüz rahat olur. Her bir evin kapısını çalıp rapor tutuyoruz. Genel Başkanımız Özgür Özel’in evi burada İzmir’de. İş yeri de Manisa’da. Manisa’ya geldiğinde İzmir’e de gelmesi normal bir durum. Bu Cuma Manisa’da çalıştıktan sonra bizi kırmayıp Kemalpaşa’da iftira gelecek. Genel Bakanımız Hamza Dağ’dan daha fazla İzmirlidir” ifadelerini yer verdi.