'Büyük Şair'i anma gecesinde şiirseverler sokağa sığmadı

Türk edebiyatının büyük şairlerinden Ahmed Arif, İzmir'de yaşayan Gazeteci-Şair Vedat Araz ile Şair Aydın Uysal'ın Cafe Ma'da düzenlediği gecede, 'şiir ve türkülerle' anıldı.

İzmir’in genç şairlerinden Vedat Araz ve Aydın Uysal’ın sunumlarıyla renk kattığı gecede konuklar Cevdet Yüceer ve Aytekin Ulusoy, Ahmet Arif’in şiirlerini seslendirdi. Usta Şairin hayatının yanı sıra geçmişte çektiği acı ve dramların anlatıldığı gecede konuklar zaman zaman duygulanırken, hüzünlendiği de gözlemlendi.

ŞAİRLERİMİZİ SOKAKTA ANACAĞIZ

    Grup Velhasıl’ın müzikleriyle duygusal anların yaşandığı gecede, katılımın yüksek olmasından dolayı birçok şiirsever etkiniği ayakta dinlemek zorunda kaldı. Programdan sonra bir konuşma yapan Vedat Araz, “Gecede emeği geçen ve bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ederim. Ahmed Arif, acıyı ve yoksulluğu en iyi anlatan büyük şairlerden biri, amacımız onun şiirlerini yeni nesille buluşturmak. Bizim için şiirin yeri ve mekanı yok, şiir sokakta güzel. Gücümüz yettiğince şairlerimizi sokakta anmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.