Ali Mahir Başarır, 'Erdoğan, Özel karşısında daha çok zorlanır' sözünün 'yanlış anlaşıldığını' söyledi

Özel, 8 Nisan'daki demecinde Yavaş ve İmamoğlu'nu 'forvet'e benzeterek 'Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak' demişti.

 

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın genel seçimde CHP lideri Özgür Özel’le yarışmasının İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’la yarışmasından ‘daha zor olacağı’na dair açıklamasının ‘yanlış anlaşıldığını’ söyledi.

 

Özel, 8 Nisan’daki demecinde Yavaş ve İmamoğlu’nu ‘forvet’e benzeterek “Günü geldiğinde de arkadaşlarımızdan biri cumhurbaşkanı adayı olacak” demişti.

 

Başarır, dün Sözcü TV’de  ‘Erdoğan’ın, Özgür Özel’le görüşme sebebinin İmamoğlu veya Yavaş yerine CHP lideriyle yarışmak istediği iddiası’na dair sorusunu şöyle yanıtlamıştı: “Ben (Erdoğan’ın) yerinde olsam, sizin sorunuz bağlamında cevaplıyorum, Özgür Özel’le yarışmak istemem.”

 

CHP’li vekil ayrıca “Diğer adaylardan daha mı zor olur” sorusuna da “Bana göre tabii ki…” yanıtını vermişti.

 

‘Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu bir bütün’
TV100 programcısı Şaban Sevinç, Başarır’ın kendisini aradığını ve ‘sözlerinin yanlış anlaşıldığını söylediğini’ aktardı.

 

Sevinç’in Twitter paylaşımına göre Başarır, ‘Özgür Özel’in Erdoğan tarafından parlatılmaya ihtiyacı olmadığını, zaten başarılı bir genel başkan olduğunu söylemek istediğini’ belirtti.

 

Buna göre CHP’li vekil, ‘sözlerinin İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşıymış ve Özel’in cumhurbaşkanı adayı olmasını savunuyormuş gibi yansıtılmasının doğru olmadığını’ savundu.

 

Başarır, ‘Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu’nun bir bütün olduğunu, zamanı gelince en doğru kararı vereceklerini’ söyledi.