AK Partili Başdaş'tan Soyer'e 'EXPO' eleştirisi: "Bakanlığın projesini baltalamak için Yeşildere'ye getirdi!"

AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, EXPO 2026'nın Yeşildere'de yapılması ile ilgili, 'Soyer, bakanlığın projesini baltalamak için Yeşildere'ye getirdi' dedi.

İzmir’de Pınarbaşı’nda yapılacak olan EXPO 2026’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Yeşildere’de gerçekleştirileceğini açıklamasından bu yana tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Yeşildere Bölgesi’ne ilişkin imar planlarına İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de sık sık eleştiriler gelirken, AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş, GERÇEK HABERCİ’ye yaptığı açıklamalarda, “Tunç Soyer, sadece bakanlığın yaptığı projeyi baltalamak için EXPO’yu Yeşildere’ye getirdi” ifadelerini kullandı.“Bin 300 vatandaşın mağdur olması kabul edilebilir değil”

EXPO 2026 İzmir için güzel bir kazanım olduğunu dile getiren Başdaş, “Ama başta yeri Pınarbaşı’ydı. 2021’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, açıkladığında mutlu olduk ve biz İzmir’e yapılan güzel şeyleri alkışlıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 2021’de İzmir’de o bölgeden geçerken Yeşildere’deki kötü görünümü gördü, aracını durdurdu ve burada 1’inci ve 2’nci etap olmak üzere 500’er konut yapılması üzerine talimat verdi. Ben de AK Parti Konak İlçe Başkanı olarak buna çok sevindim ve müjde olarak basına demeç vermiştim. Ama Sayın Tunç Soyer, sadece bakanlığa yaptırtmamak için Pınarbaşı’ndaki EXPO’yu Yeşildere’ye getirdi. Bin 300’e yakın vatandaşın mağdur olması kabul edilebilir değil” diye konuştu.

“EXPO, Pınarbaşı’nda yapılmalı”
Başdaş, mecliste bine yakın vatandaşın itirazını reddedildiğini hatırlatarak, “Sadece siyaset yapacaklar diye vatandaşları belirsizliğe bırakılamaz. Ben o bölgede gördüm, vatandaşlar itiraz ediyorlar. Vatandaş yerinde kentsel dönüşüm istiyor ve yaşadıkları yerleri bırakmak istemiyorlar. Tekrardan belirtmek istiyorum EXPO İzmir’e büyük bir kazançtır. Ama daha önce belirledikleri yerde yapılmalı. 1 milyar TL’ye yakın kamulaştırma bedeli harcayacaklar ve yapamayacaklar. Çünkü CHP’nin kentsel dönüşüm karnesi çok zayıf” açıklamasını yaptı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’a ve CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç’a teşekkür ettiğini belirten Başdaş, “Neden? Çünkü 30 yıldır o insanların mağdur olduklarını söyledikleri için. Meclis’te Sayın Soyer, ‘On yıllarca bu insanlar mağdur edilmiş, orası yaşanacak durumda değil’ dedi. Biz de diyoruz ki bu sevdadan vazgeçin. Tamam, vatandaş orada kentsel dönüşüm yapmasın, siz 30 yıldır mağdur ettiğiniz insanlara yerinde kentsel dönüşüm yapın” görüşünü aktardı.