'ABD'ye 135 milyon dolar ödeyip döneceğim' dedi: Sezgin Baran Korkmaz kim, nasıl kaçtı?

ABD'de tahliye edilen Sezgin Baran Korkmaz yeniden ortaya çıktı. ABD'ye 135 milyon dolar borcunu ödeyip, en geç 1 yıl içerisinde Türkiye'ye dönmeyi planladığını söyledi.

Avusturya’da ‘kara para aklama, dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlardan tutuklanan ve geçen yıl ABD'ye iade edilen Sezgin Baran Korkmaz (SBK) geçtiğimiz Ağustos ayında tahliye edilmişti.

Korkmaz, "1 milyar dolarlık biodizel sahtekarlığına karıştığı, haksız bir şekilde vergi dairesinden teşvik olarak alınan parayı akladığı, para transferi dolandırıcılığı" iddialarıyla suçlanıyordu.

Kaçışı gibi tahliyesi de gündem olan Korkmaz'ın New York'taki yaşamı dikkat çekmişti.

'Heykeli dikilecek adamım'

ABD’de yaşayan Sezgin Baran Korkmaz tahliye edildikten sonra ilk kez X sohbet odasında konuştu. OdaTV'deki habere göre, "Ben kendi ülkemde heykeli dikilecek adamım. Ben o şımarık zenginlerden olmadım" diyen Sezgin Baran Korkmaz, "Niye hedefe kondunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Beni hedefe bakan (Süleyman Soylu) koymadı. Beni hedefe koyan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu. 10 gün sonra her şeyi öğreneceksiniz. Benim kara para aklama dosyam var ama ben kumar oynamadım. Türkiye’de kimsenin malına çökmedim. Muhalefet bana neden saldırdı? Bir düşünün.”

'Cumhurbaşkanıyla fotoğrafım çıktı diye saldırdılar'

“Cumhurbaşkanıyla fotoğrafım çıktı diye saldırdılar” diyen Sezgin Baran Korkmaz "CHP’li üç kişinin cebine 100 milyon dolar girecek diye bana saldırdılar" ifadelerini kullandı.

Sezgin Baran Korkmaz şunları söyledi:

"Ben Manhattan’da geziyorum. Adam benim resmimi çekiyor görüntülendi diyor. Her gün Central Park’ta oturuyorum. Ben jetimi sattım TMSF’nin el koymadı. Ben hayatımda duruşmaya çıkmadım. Ben hayatımda devletle iş yapmamışım. Ettiğim itiraflar iktidarı güçlendirir."