Manisa'nın Yunusemre ilçesinde bulunan ve şehrin en önemli sosyal yaşam alanlarından biri olan Atatürk Kent Parkı, daha temiz ve ferah bir görünüme kavuşuyor. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, parkın sınırları içerisinde yer alan Safran Deresi'nde kapsamlı bir ıslah ve temizlik çalışması başlattı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesindeki ekipler, yaklaşık 1 kilometrelik hat boyunca dere yatağında biriken çamur, evsel atıklar ve yabancı maddeleri temizleyerek suyun akışkanlığını yeniden sağlıyor. Yaz aylarında bölgede yaşayanların şikayetçi olduğu kötü koku ve haşere oluşumunun önüne geçilmesi hedeflenen bu operasyonla, parkın yaşam kalitesinin artırılması amaçlanıyor.

Daha temiz bir çevre için saha çalışması
Çalışmaları yerinde denetleyen MASKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Recep Günay, dere temizliklerinin il genelinde belirlenen bir takvim doğrultusunda devam ettiğini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun talimatları doğrultusunda harekete geçtiklerini belirten Günay, vatandaşlardan çalışma süresince oluşabilecek geçici aksaklıklar için sabır diledi ve çevresel duyarlılık çağrısında bulundu.
Bölge sakinleri ise uzun süredir devam eden koku problemine karşı atılan bu adımdan oldukça memnun. Parkı sıkça ziyaret eden Sefa Güler ve Yusuf Yürük gibi vatandaşlar, yapılan hizmetin parktaki sosyal ortamı çok daha konforlu hale getireceğini belirterek, emeği geçen tüm ekiplere teşekkürlerini iletti.