Didim Belediyesi, yaz aylarını akademik bir gelişim sürecine dönüştürmek isteyen öğrenciler için kapılarını araladı. Eğitim Destek Atölyesi bünyesinde başlatılan özel program, özellikle matematik dersinde zorlanan veya bilgilerini pekiştirmek isteyen gençleri bir araya getiriyor. 7, 8 ve 9. sınıf seviyesindeki toplam 15 öğrencinin dahil olduğu bu özel çalışma, eğitimde fırsat eşitliğini önceliklendiriyor.

Eğitimde kişiselleştirilmiş destek modeli
Programın işleyişinde öğrencilerin mevcut akademik durumları titizlikle analiz ediliyor. Özellikle sınav hazırlığı sürecindeki 8. sınıf öğrencileri için uygulanan hazır bulunuşluk testleri, sınıf içi gruplandırmaların temelini oluşturuyor. 3'ü yedinci, 8'i sekizinci ve 4'ü dokuzuncu sınıf düzeyinde olan öğrenciler, haftanın dört günü süren yoğunlaştırılmış bir müfredatla destekleniyor. Bu sayede sadece konu anlatımı değil, aynı zamanda disiplinli çalışma alışkanlığı kazandırılması da hedefleniyor.

Başkan Gençay: Çocuklarımızın yanındayız
Çalışmaları yerinde değerlendiren Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay, eğitimin her aşamasında çocuklara destek vermenin temel görevleri olduğunu vurguladı. Gençay, "Gençlerimizin geleceğe daha umutla bakabilmeleri, akademik eksiklerini tamamlayarak okul dönemine güçlü bir başlangıç yapabilmeleri bizim için çok kıymetli. Eşit hizmet anlayışımızla öğrencilerimizin yanındayız ve onların bireysel gelişimlerine katkı sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Atölye çalışmaları, öğrencilerin hem akademik hem de sosyal anlamda yeni döneme hazır olmalarını amaçlıyor.