Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda dün sabah saatlerinde yaşanan olay, bölgede infiale yol açtı. Camikebir Mahallesi, Kaleiçi Sakarya Sokak üzerinde saat 05.45 sularında meydana gelen olayda, 27 yaşındaki Abdulkadir Ataş ile henüz belirlenemeyen bir sebeple tartışan kalabalık bir grup arasında arbede yaşandı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte gruptan bir kişi silahına sarılarak Ataş’a ateş açtı.
Koltuk altından yaralanan genç adam yere yığılırken, saldırganlar acımasızca darbetmeye devam etti. Aldığı kurşun yarası ve uğradığı şiddet nedeniyle Abdulkadir Ataş olay yerinde yaşamını yitirdi.

Delilleri yok etmeye çalıştılar
Olayın ardından bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan emniyet güçleri, cinayetin tüm detaylarını kayıt altına aldı. Görüntülerde, Ataş’ın vurulma anı ve sonrasında maruz kaldığı şiddet açıkça görülürken, bir saldırganın soğukkanlılıkla yerdeki boş kovanı arayıp bulduğu ve delil bırakmamak adına cebine koyarak olay yerinden uzaklaştığı tespit edildi.

Operasyonla yakalandılar
Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin titiz çalışması sonucu kimlikleri belirlenen 7 şüpheli, düzenlenen operasyonlarla gözaltına alındı. İzmir’de yakalanan A.K. isimli şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aydın’da gözaltına alınan diğer şüphelilerden A.A., M.D., M.E.B. ve F.B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, A.C. ve D.İ. hakkında adli kontrol kararı verildi. Olayla ilgili soruşturma süreci devam ediyor.