İzmir’in Ödemiş ilçesinde huzurla başlayan bir düğün eğlencesi, akılalmaz bir şiddet olayına sahne oldu. Emirli Mahallesi’nde yer alan bir okulun bahçesinde 20 Haziran gecesi düzenlenen etkinlikte, E.D. isimli şahıs orkestradan özel bir şarkı talep etti. İsteğinin yerine getirilmemesi üzerine müzisyenlerle ve çevredeki vatandaşlarla tartışmaya giren şahıs, kısa süreliğine alandan ayrıldı.
Pompalı tüfekle geri dönen saldırgan, kalabalığın üzerine hedef gözetmeksizin ateş açtı. Yaşanan kaos ortamında 12 yaşındaki Ayaz Çimen ile birlikte 4 kişi daha saçmaların hedefi oldu.
Küçük Ayaz kurtarılamadı
Olayın ardından bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hastaneye sevk etti. Ödemiş Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan 12 yaşındaki Ayaz Çimen, doktorların tüm çabalarına rağmen hayata tutunamadı. Hastaneye kaldırılan diğer dört yaralının ise tedavilerine devam edildiği bildirildi.
Saldırgan ormanlık alanda yakalandı
Olay yerinden kaçarak ormanlık alana saklanan E.D., jandarma ekiplerinin yürüttüğü titiz takip sonucu suç aleti tüfekle birlikte yakalandı. Jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf eden zanlının, cezaevinde bulunan ağabeyi için şarkı çalınmasını istediğini, reddedilince de öfkesine hakim olamayarak dehşet saçtığını söylediği öğrenildi. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.