Aydın'ın Efeler ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan olay, hem vatandaşları hem de emniyet güçlerini harekete geçirdi. Atatürk Kent Meydanı'nda çevresindekileri rahatsız ettiği öne sürülen Z.G. isimli kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Kimlik ibraz etmeyi reddederek bölgeden uzaklaşmaya çalışan kadın, yaklaşık 250 metrelik bir kovalamacanın ardından Gençlik Caddesi üzerinde yakalanabildi.
Kararin Detaylari
Ekiplere karşı direnerek hakaret ve küfür içerikli söylemlerde bulunduğu iddia edilen şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından Aydın Adliyesi'ne sevk edildi.
Etkilerin Degerlendirmesi
Psikolojik tedavi süreci mercek altında
Adliyeye sevk edilen Z.G. hakkında "görevi yaptırmamak için direnme", "kamu görevlisine hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlamalarıyla işlem başlatıldı. Hakim karşısına çıkarılan kadının, daha önce psikolojik tedavi gördüğü ancak yaklaşık iki aydır ilaçlarını kullanmadığı bilgisine ulaşıldı. Mahkeme heyeti, şahsın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi psikiyatri servisinde tedavi altına alınmasına hükmetti.