Alaçatı mutfağında lezzet şenliği

Alaçatı'nın nefis lezzetleri bu yıl ikinci kez düzenlenecek "Evde Ot Şenliği" ile yine çevrimiçi görücüye çıkacak.

09 Şubat 2021 - 09:53

Alaçatı mutfağı sevdalıları kendi tarifleriyle yemek hazırlayıp kısa videolar hazırlayacak. Dernek yönetimi ise tüm ot yemekleri video, fotoğraf ve tariflerini sosyal medyadaki @evdeotsenligi ve @alacatiturizmdernegi hesaplarından Türkiye ile paylaşarak Alaçatı’nın muhteşem lezzetlerinin sırlarını verecek. Böylece Alaçatı’nın organik ürünleri, doğal lezzetleri bir kez daha gözler önüne serilirken, herkesin kendi evinde yaşayacağı şenlik sayesinde Alaçatı’nın yöresel yemekleri için de büyük bir "online reçete" hazırlanmış olacak. Etkinlik, Mart ayı sonuna kadar sürecek.

 

Evde Ot Şenliği'ni ilk başlatan isim olan Alaçatı Turizm Derneği Üyesi Zeynep Boneval "Alaçatı ve civar köylerde yaşayan, eli kaşık tutan, mutfak sevdalısı herkes yaşadığımız bu zor günlerde, tüm Türkiye’yi online olarak tekrar mutfaklarına davet ediyoruz. Türkiye’nin toprağı, havası, suyu, komşuluğu zengin kasabası olarak Alaçatı’nın lezzet kültürünü yansıtmaya devam edeceğimiz bu güzel etkinliğe katılımınızı bekliyoruz" dedi.

 

“Lezzet kültürünü yaşatacağız”

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Celal Bayraktaroğlu ise çekilecek birer dakikalık videolarla Türkiye’yi online olarak Alaçatı mutfaklarına misafir etmeyi ve Alaçatı’da gastronomiyi ön plana çıkararak, turizmde pazar çeşitliliğini artırmayı da hedeflediklerini söyledi. Alaçatı’nın lezzet kültürünü yaşamak isteyenlere sağlıklı ve lezzetli tarifler verileceğini de vurgulayan Bayraktaroğlu “İnsanlar bu tarifleri ilerde çocuklarına, torunlarına aktaracak. Lezzetlerimiz dilden dile, nesilden nesile yayılacak" diye konuştu. Evde Ot Şenliği ile ilgili detaylı bilgi ve katılım için [email protected] e-posta adresine başvurulabilir.

Bu haber 576 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()