Aktiffelsefe Gea Foça’da Doğaya Can Verdi!

Aktiffelsefe GEA Ege Bölgesi üyeleriyle birlikte Foça’da ağaçlandırma ve ekoloji faaliyeti gerçekleştirdi.

12 Şubat 2017 - 16:50

Arama-kurtarma, sosyal kampanyalar ve ekoloji çalışmaları ile adını duyuran GEA, doğanın korunması ve doğal hayatın devamına katkıda bulunmak için 53 üyesi ile birlikte Foça’da 100 adet Mavi Selvi ve Kara Selvi ağacı dikti. Ağaç dikiminin ardından o bölgede yaşayan ve doğasever ziraat Mühendisi Hayrettin Avcı GEA ekip üyelerine, ekoloji konulu bir seminer verdi. Seminerin ardından ise çevre temizliği de yapıldı.

Hayrettin Avcı ; Doğanın korunması ve yaşatılması için insani olarak her tür atıkla çevreyi kirletmemenin önemini vurguladı ve GEA ekip üyeleri ile birlikte Foça’ya özgü Nergis, Orkide, Anemon gibi bitkilerinin tohumlarının diğer bölgelere de yayılması ve çoğaltılması, ayrıca sakız ağaçlarının aşılanması çalışmaları ile ilgili işbirliği yapacaklarını belirtti.

Aktiffelsefe GEA ekibi sorumlusu Hakan Ece yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizler 28 yıldır gönüllü bir şekilde çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Temel olarak klasik tarzda felsefe çalışıyoruz. Felsefi bilgi binlerce yıldır insanın doğanın bir parçası olduğunu söylüyor. İnsan doğadan uzaklaştıkça kendi doğasından uzaklaşıyor. Hem kendi dengesini hem de doğanın dengesini bozacak tutumlara eğilimli olabiliyor. Biliyoruz ki çözümün bir parçası olarak hareket etmek önemli. Bugün burada hem doğaya, hem kendi doğamıza yakınlaştık. Doğa anne cömertçe veriyor. Biz de bu kadar tüketime karşın 100 ağaç dikerek, çevreyi temizleyerek katkıda bulunduk. Hayrettin Avcı ekoloji konusunda verdiği değerli bilgiler için çok teşekkür ediyoruz. Bitki tohumlarının yayılması, korunması, sakız ağaçlarının aşılanması çalışmalarında işbirliği yapmaktan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

Tüm katılımcılar bir Pazar gününü bu kadar anlamlı geçirdikleri için mutluluklarını belirttiler.

YENİ YÜKSEKTEPE KÜLTÜR DERNEĞİ TANITIM

Yeni Yüksektepe; 1989 yılında kurulmuş; gönüllülerden oluşmuş, toplum yararına faaliyetler düzenleyen, dini, siyasi ve ekonomik bir nitelik taşımayan; bir felsefe ve kültür derneğidir. Kamu yararına düzenlediği faaliyetlerin yanı sıra bilimlerin, sanatların, kültürlerin ve felsefelerin karşılaştırmalı olarak incelenmesi yolu ile insana ve evrene bütüncül bir bakışa sahip olunmasını amaçlar. “Yeni Yüksektepe” kelimesi, evreni ve insanı tanımak isteyen her insanın içindeki potansiyel yüksek değerleri çıkarmaya çalışan filozofu simgeler.

Yeni Yüksektepe’nin gönüllü olarak düzenlediği faaliyetler arasında; felsefe seminerleri, konferanslar, saydam gösterileri, müzik ve şiir dinletileri, tarihi ve kültürel geziler, çocuk şenlikleri, sosyal yardım kampanyaları, eğitim seminerleri, tiyatro ve dans çalışmaları, spor etkinlikleri, GEA Arama Kurtarma Ekoloji faaliyetleri, fotoğraf yarışmaları, karikatür festivalleri, atölye çalışmaları yer almaktadır.
Yeni Yüksektepe Kültür Derneği’nde düzenlenen tüm faaliyetler, kendini tanımak ve potansiyellerini geliştirmek, gönüllülük ve vatandaşlık prensipleriyle, enerjilerini toplum yararına ücretsiz olarak yapılan bu faaliyetlere aktarmak isteyenlerin katılımına açıktır.
Türkiye'nin 12 ilinde 19 şubesi bulunmakta olup genel Merkezi Ankara'dır.

GEA HAKKINDA
GEA -Toprak Ana-, 1994 senesinde Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuş, tamamı gönüllü üyelerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve sosyal kampanyalar grubudur.
GEA Ekibi ulusal ve uluslararası alanda yaşamı tehdit eden bütün felaketlerde, afet sonrasında enkaz altında kalmış insanlara ulaşmak için arama kurtarma operasyonları gerçekleştirmekte, ihtiyaç halinde afet bölgesinde tıbbi ve insani yardım faaliyetleri sürdürmektedir.

GEA 1999 senesinden beri INSARAG (Birleşmiş Milletler Uluslararası Arama Kurtarma Ekipleri Tavsiye Grubu) üyesidir.

· 19 Şube
· 1.115 Gönüllü üye
· 112 Uluslararası operasyon üyesi
· 246 Ulusal operasyon ve destek ekip üyesi ile GEA çalışmalarına devam etmektedir.

Bu haber 852 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()