Akşener; “Kadınlar siyaseten ayrı düşebilir ama dayanışmak zorunda”

17 Temmuz 2020 - 16:24

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin (İKKB) online toplantısına katılarak hem kadın sorunlarına dair hem de siyasi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kadınların siyaseten ayrı yerde dursalar da mutlaka dayanışması gerektiğini söyleyen Akşener, “Kadın sorunları bir zihniyet sorunudur. İktidarın zihniyetini değiştiremeyeceğimize göre bu zihniyeti iktidardan demokratik yollarla göndermemiz gerekiyor” dedi. Ayasofya kararı ve İstanbul Sözleşmesi konularına da değinen Akşener, “Bu kararlar gösteriyor ki seçim yaklaşıyor. Tüm bu konular seçim için gündeme getiriliyor, tüm bunlar AKP’nin kendi tabanlarını bir arada tutma çabası” dedi.

 

Online yapılan toplantının açılışında konuşan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i 49 kadın derneği olarak ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Kadın sorunların çözümünde bu buluşmanın katkı koymasını umduğunu söyleyen İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter,  kadın erkek eşitliğinin dünyada var olabilmesi için çalıştıklarını ve bir kadın genel başkan olarak Meral Akşener ile buluşmanın bu anlamda değerli olduğunu söyledi.  

Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına seçme ve seçilme hakkını verdiği tarihin üzerinden 86 yıl geçtiğini söyleyen İKKB Başkanı Serter, “Ancak ne yazık ki bugün eşitsizlik, kadına şiddet, sosyal yaşama kadınların katılamaması, iş yaşamında kadınlara cam tavan uygulamaları gibi bir çok sorunla uğraşıyoruz. Ülkemiz dünya ekonomik forumu küresel cinsiyet eşitsizliği sıralamasında 153 ülkeden 130. sırada. Kadını koruyan ve gözeten bir çok yasamız var ama uygulamada büyük eksiklikler mevcut. Bunların giderilmesinde İyi Parti’nin tutumunu öğrenmek adına Meral Akşener’i ağırlamak son derece değerli. Kadın sorunu çözülürse diğer sorunlar da çözülecektir” dedi.

 

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bu tarz online toplantılarda konuşmaktan çok dinlemeyi tercih ettiğini belirterek buradan aldıkları geri dönüşümlerle yol haritası çıkardıklarını söyledi. İyi Parti’nin kuruluş aşamasında, partiyi kurabilmek adına hem kişisel olarak hem de parti olarak kendilerine çıkarılan engelleri anlatan İyi Parti Genel Başkanı Akşener, kuruluştan itibaren büyük bir mücadele içinde olduklarını söyledi. Ülkemizdeki kadın sorununun zihniyet meselesi olduğunu söyleyen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu zihniyet iktidarın zihniyeti. Bu zihniyeti dönüştüremeyeceğimize göre bu iktidarı demokratik yollarla sandıkta değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

 

“Öğrenen bir partiyiz, daha fazla kadını meclise taşıyacağız”

Meclise kadın getirme ve genç vekil konusunda İyi Parti olarak kendilerini başarısız gördüklerini ifade eden Akşener, “Bizim partimiz öğrenen bir organizasyon. Kuruluş döneminde geçirdiğimiz zorluklar ve önümüze çıkarılan engeller nedeniyle, kotalar belirlemiş olsak da, çeşitli hatalar yaptık ve kadın-genç vekil konusunda beklediğimiz sayının altında kaldık. Ancak önümüzdeki dönemde bunları değiştireceğiz. HDP’nin bu konuda hakkını teslim etmek gerekiyor. Hem CHP’den hem de bizden daha fazla kota koyarak daha fazla sayıda kadını meclise taşıdılar” dedi.

Kadın belediye meclis üyeleri ile özel toplantılar yaptığını ifade eden Akşener, “İlk seçimlerde kadın ve genç konusunda özel önlemler alacağız. Hatalarınızdan, eksiklerinizden ve yanlışlarınızdan ders alırsanız bir daha o hatalara düşmezsiniz, biz de bunu yapıyoruz” dedi.

 

“Kadına dil uzatılmasını kabul etmem, kutuplaştıran dil AKP’ye yarar”

Kadınlara bu ülkede saldırmanın çok kolay olduğu tespitini yapan Akşener, “Hem kişisel olarak hem de bir parti başkanı olarak bunu görüyorum. MHP milletvekiliyken yürüttüğüm TBMM Başkanlığı döneminde kendi partime ait vekili dahi kadınlara çirkinlik yaptığı için meclisten attım. Hangi görüşten, siyasetten olursa olsun kadınlığa dil uzatanların karşısında durdum, duruyorum, duracağım” dedi.

Kutuplaştırılan dilin AKP’ye yaradığını söyleyen Meral Akşener, “İstanbul seçimlerinde Ekrem İmamoığlu’nun politikası da bu şekilde başarılı oldu. O sebeple biz politikamızı belirlerken karşı tarafın mağduriyet çıkaracağı bir üslup, tarz kullanmıyoruz. Buna dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Kadınların siyaset konusunda ayrılabileceğini ancak dayanışmak zorunda olduğunu söyleyen Akşener, kadın adaylara kadınların verdiği oyun düşük olduğunu, bunu arttırmak adına özellikle çalışılması gerektiğini söyledi. Bu konuda da Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) ile beraber çalışmaya da hazır olduklarını söyledi.

 

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı ittifakla olmalı, başka türlüsü olmaz”

İyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemin yanında olduklarını söyleyen Meral Akşener, gelen soru üzerine Millet ittifakı ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı makamının çok değerli olduğunu ve her insan gibi kendisinin de bu makamı istediğini söyleyen Akşener, “Millet ittifakı ile zamanı gelince oturup aday belirleme döneminde bunları konuşacağız. Elbette ki ben de her vatandaş gibi cumhurbaşkanlığı adayı olmak isterim. Ancak belirtmek isterim, asla millet ittifakını bozacak, ittifakla bir aday çıkarmanın önüne engel olacak bir adaylık isteğim yok. Önemli olan parlamenter sisteme dönüşü sağlayacak ve ittifakla belirlenmiş bir adayın arkasında ortaklaşmak. Asla Millet ittifakını bozacak bir hamle içinde olmayacağım” dedi.

 

“İstanbul sözleşmesi ve Ayasofya seçimin habercisi”

İstanbul Sözleşmesi konusunda da konuşan Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçime yönelik kendi tabanını bir arada tutmak adına bu sözleşmeden imzasını çekmeye niyetli olduğu vurgusu yaptı.

Ayasofya kararına, İstanbul Sözleşmesi’nin gündeme getirilmesine baktığımızda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim çalışmalarına başladığına inandığını söyleyen Akşener, “Tayyip Bey’in politikalarına bakınca seçimin yakın olduğuna inanıyorum. Bu bir bilgi değil bir analiz. Ayasofya eski kuşağın önceliğiydi, şimdiki gençliğin önceliği değil. O sebeple Ayasofya hamlesi seçime yönelik bir hamleydi, o kanaat oluştu bende” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nin kadınlar için büyük bir kazanımı olduğunu, ancak sözleşmenin içindeki LGBT bölümlerinin ön plana çıkarılarak konunun çarpıtılmaya çalışıldığını söyleyen Akşener, “İstanbul Sözleşmesi konusunda kadınlar olarak dirayetli ve güçlü durmamız gerekiyor” diye konuştu.

2020/07/2020-07-17-16-27-49.png
Bu haber 1656 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()