AKP, YSK'ya Olağanüstü İtirazda Bulundu

16 Nisan 2019 - 16:38 - Güncelleme: 16 Nisan 2019 - 17:05

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçesini YSK’ye bildirildi. Yavuz, YSK önünde yaptığı açıklamada, “İstanbul’da seçimin yenilenmesi için YSK’ye başvurduk” ifadelerini kullandı.

AKP’den, partinin seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, İstanbul’daki seçim sonuçlarına olağanüstü itirazda bulunmak üzere hazırladıkları dilekçeyi saat 15.30’da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edeceği açıklanmıştı.

Yavuz, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda da “Birazdan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itirazımızı Yüksek Seçim Kuruluna sunmuş olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Yavuz, saat 15.30 sıralarında YSK’ye gelerek olağanüstü itiraz dilekçesini bildirdi.

“İSTANBUL’DA SEÇİMİN YENİLENMESİ İÇİN YSK’YE BAŞVURDUK”

Yavuz, “İstanbul’da seçimin yenilenmesi için YSK’ye başvurduk” dedi.

YSK önünde açıklama yapan Yavuz, “YSK, 28 bin farkla CHP’nin lehine seçimin bittiğine dair açıklama yapmıştı. CHP, 29 bin oyla kendilerinin lehine bittiğini açıklamıştı.3 bin 870 oy farkla Ak Parti’nin seçimleri kazandığını belirtmiştik. Rakamlar her yerde çelişkili, olduğu için İstanbul’da inceleme yaptık ve seçimlerin iptali ve yeniden yapılması ile ilgili dilekçemizi YSK’ye verdik” şeklinde konuştu.

Yavuz, “Oyların sadece %10’u sayıldı. İl Seçim Kurulu’ndan sonra YSK’ye geldik. Ortada bir şüphe var ve biz bu şüpheyi düzeltemedik. Sadece maddi hata düzeltiminde 29 binlerden indi. Maddi hataların düzeltiminde %85,5 kadar AK Parti lehine yazıldı, %14,5 kadarı sadece CHP’nin lehine oy yazıldı” ifadelerini kullandı.

Yarın 10.30’da AKP İl Başkanlığında basın toplantısı ile açıklamalarda bulunacaklarını belirten Yavuz, “Sayım döküm çizelgelerinden 5 binden daha fazladı mühürsüz, 214 tanesi boş. Kısıtlı seçmenlerle ilgili usulsüzlükler var, hükümlüler var oy kullanan” şeklinde konuştu.

“İşin içinde tam bir organize yolsulsuzluk var. Tam bir seçim usulsüzlüğü var” ifadelerini kullanan Yavuz, “Bu yolsuzlukları ortadan kaldıracak tek merci YSK’dir” dedi.

Kaynak: birgün.net
Bu haber 4135 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Umut Baykal
    4 yıl önce
    Bence aryık yenilgiyi kabul ed..Bence aryık yenilgiyi kabul edin. 20 yıldır AKP harici hiç bir partiye oy vermedim. İlk kez AKP ye vermedim verdiğim kişi de kazandı. Halkı yok saymaktan vazgeçmezseniz, cumhurbaşkanlık'ta gider iktidarda gider. Spora el atmayacaktınız. Başakşehir spor sizlere istanbul, Ankara'yı kayb ettirdi. Parti sevdası Takım taraftarı aşkından büyük değil. Ülke babanızın çiftliği de değil. Kırallık kurmanıza izin vermez bu halk.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()