AKP'ye başvurular beklentilerin altında kaldı

Her milletvekilliği seçimi döneminde gündeme gelen bürokrasideki istifalar bu defa düşük kaldı.

18 Mart 2023 - 22:31

14 Mayıs’taki seçimlerde adaylığa soyunacak kamu görevlilerinin istifası için verilen süre 16 Mart’ta doldu. Adaylık için bürokrasiden vazgeçenlerin sayısı AKP nezdinde beklentilerin altında kaldı.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre son aylarda parti kurmaylarıyla doğrudan diyaloğa geçen yargı bürokrasisi içinden çok sayıda ismin istifa etmemesi AKP’de şaşkınlıkla karşılandı.

AKP’ye adaylık başvurularının sayısının 4 bine yaklaştığını aktaran kaynaklar, bu sayı içinde bürokrasiden gelen başvuruların 200’ü geçtiğini söyledi. AKP yetkilileri, yargıdan çok sayıda ismin daha önce kendileriyle iletişime geçtiğini ama süre bitiminde bu isimlerin büyük bölümünün istifa etmediğini gördüklerini de belirtti.

2015’te istifalar MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a kadar varmıştı. Fidan, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın müdahalesiyle görevine dönmüştü.

Bu haber 192 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()