AKP’li müftü Diyanet'in yasağını dinlemedi

Diyanet sosyal medyadan fetva verilmesini yasaklarken Ankara Müftüsü Hasan Çınar paylaşımlarını sürdürdü.

02 Aralık 2022 - 12:38

Cumhuriyet’te yer alan haberde, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yüksek fiyat artışlarının yaşandığı süreçte, “Ticarette kâr haddi var mı” sorusu üzerine verdiği fetvayı sosyal medyadan yayınladığını 27 Temmuz’da gündeme gelmişti.

Söz konusu fetvada “Fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren Allah’tır” hadisine işaret ediliyordu. Tepki çeken fetvadan bir hafta sonra başkan Ali Erbaş’ın gönderdiği yazıyla kurula “sosyal medya kısıtlaması” getirildi ve sosyal medyadaki her türlü paylaşımın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği ile istişare edilerek yapılması istendi.

Paylaşımlara devam ediyor

Kurul, bu tarihten itibaren sosyal medya üzerinden hiçbir fetva paylaşımında bulunmadı. Buna karşın Adana’da görev yaparken sosyal medyadan paylaştığı fetvalar ile gündeme gelen ve eski AKP milletvekili aday adayı da olan Ankara Müftüsü Hasan Çınar, fetva paylaşımını sürdürüyor. Çınar, fetvalarda “dünyevi düşüncelerle namazda sesli ağlamanın namazı bozacağını, burs alan öğrencilerin de zekât vermesi gerektiğini, Kuran’ın çevirisini okumanın hatim sayılmayacağını, altının veresiye satılmasının caiz olmadığını” belirtti.

Bu haber 194 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()