AKP İzmir İl Başkanı Şengül: "Hizmette siyaset olmaz"

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kendisini makamında ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi'nin takip ettiği konularla ilgili bir dosya veren ve destek isteyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na, İzmir'deki 7 AK Partili ilçe belediyesinin Büyükşehir'den taleplerinin yer aldığı bir dosya verdi. Kocaoğlu'nun verdiği dosyada yer alan konularla ilgili konuşan Şengül, İzmir'in ve İzmirlilerin menfaatine olan her projeyi gönülden destekleyeceklerini ifade etti.

09 Mart 2018 - 09:36

Merkezi hükümetin İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak projelerde buluştuğunu da ifade eden Şengül, İZBAN'ın bu kapsamda 'En İyi İşbirliği' ödülü aldığını hatırlattı. 

İZMİR'İN EN BÜYÜK ŞANSI BİNALİ YILDIRIM

İzmir'in en büyük şansının Başbakan Binali Yıldırım olduğunu belirten Şengül, kentin meselelerine vakıf, şehri çok iyi tanıyan, sorunları ve çözüm önerilerini iyi bilen bir ismin Başbakan olarak görev yapıyor olmasının önemine dikkat çekti. Başbakan Binali Yıldırım'ın İzmir'e büyük hizmetler yaptığını, büyük eserler kazandırdığını ifade eden Şengül, "Sayın Başbakanımız İzmir'in üzerine titriyor. Kendisinin İzmir'e olan aşkını ve tutkusunu hepimiz biliyoruz. Her zaman söylediği bir şey var, 'Söz konusu İzmir ve İzmir'e hizmet ise geri kalan her şey teferruattır' diyor. İzmir'e yapılan hizmetler ortada. Kent içi trafik Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına rağmen, Konak Tüneli hükümetimiz tarafından yapıldı ve hizmete açıldı. Bugün Konak Tüneli olmasaydı, zaten keşmekeş halinde olan İzmir trafiğinde adım atmak mümkün olmazdı. Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar ve Dış Hatlar Terminali yapıldı, Çevre Yolu tamamlandı, daha birçok yatırım kentimize kazandırıldı. Engellemelere rağmen, açılan davalara rağmen iş yapmaya çalışıyoruz. İzmir Körfez Geçiş Projesi için açılan davaları hepimiz görüyoruz. İzmir'in kaderini değiştirecek bu mega projeye karşı çıkanları anlamak mümkün değil. Stadyumlar için kaç tane dava açtıklarını kendileri bile unuttular. Eğer o davalar açılmasaydı şimdi İzmir'de üç tane modern stadyum vardı. Buna rağmen temellerini attık, inşaat devam ediyor. Onlar 'yaptırmayız' dedikçe biz inatla 'yapacağız' diyoruz. Biz yaşadığımız bu kenti daha da güzelleştirmek, İzmir'i marka şehir haline getirmek için üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda en büyük destekçimiz Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'dır. Kendisine müteşekkiriz" dedi. 

VERDİĞİMİZ DOSYANIN TAKİPÇİSİYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na İzmir'deki 7 AK Partili ilçe belediyesinin Büyükşehir'den talepleriyle ilgili bir dosya sunan Şengül, "Büyükşehir Belediyesi'nin 30 ilçeye eşit hizmet ilkesiyle hareket etmesi gerekiyor. İzmir'de 22 ilçe CHP'li, 7 ilçe AK Partili, 1 ilçe ise MHP'li başkanlar tarafından yönetiliyor. Bunların birbirinden ayrılmaması lazım. Biz Belediye Başkanlarımızla görüştük, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden taleplerinin yer aldığı bir dosya hazırladık ve Sayın Kocaoğlu'na verdik. Bunların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum. Siyasi görüş ayrımı yapmadan, hiç kimseyi diğerinden ayırmadan hizmet yapılmalı. Hizmette siyaset olmaz. Bu talepler yerine getirilirse hiç çekinmeden herkesin huzurunda kendilerini tebrik ederiz, eğer yerine getirilmezse de burada bir ayrımcılık yapıldığını düşünür ve kendilerini hemşerilerimize şikayet ederiz" şeklinde konuştu. 

 

İZMİR'DEKİ AK PARTİLİ 7 İLÇE BELEDİYESİ'NİN 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN TALEPLERİ

 

Kemalpaşa Belediyesi

İlçedeki muhtelif bölgelerde asfalt çalışmaları yapılması, açıkta akan kanalizasyonların artıma tesisine bağlanması, enerji nakil hatlarının yer altına alınması için izin verilmesi, dere ıslahlarının yapılması, Yukarıkızılca Çevre Yolu'nun açılması, köyden mahalleye dönüşen yerleşimlerin ilçe bağlantı yollarının düzenlenmesi.

Ödemiş Belediyesi

Yer altı otoparkı yapılması, düğün salonu ve çok amaçlı salon yapımı, köyden mahalleye dönüşen muhtelif bölgelerde yağmur suyu drenaj hattı yapılması, merkezdeki muhtelif mahallelerde kanalizasyon hattı yenilemeleri, asfalt çalışmaları yapılması, kilit parke taşı yapımı, trafik ışıklı sinyalizasyon sistemi kurulması, İZSU tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan alanların dolgularının takibi ve yüzey kaplama tamiratlarının yapılması, dere ıslahları.

Torbalı Belediyesi 

İZSU tarafından ilçede yapılan çalışmalarla ilgili ilçe belediyesine iş programı gönderilmesi, ilçe genelinde kazılan toplamda 400 kilometrelik yolun tamiratının yapılması, Büyükşehir İmar Kanunu kapsamında Büyükşehir Belediyesi'ne verilen imar düzenleme yetkisinin kullanımı sırasında ilçe belediyesiyle istişarede bulunulması. 

Kiraz Belediyesi 

Zabıta Müdürlüğü'ne araç talebi, parke taşı temini, çocuk oyun grubu temini, mevsimlik çiçek ihtiyacının karşılanması, yol yapımı. 

 

 

Menderes Belediyesi

Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilen, muhtelif imar planı değişiklik tekliflerinin gözden geçirilmesi, İZSU tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan alanların dolgularının takibi ve yüzey kaplama tamiratlarının yapılması, Hayvan Bakımevi'nin bulunduğu bölgeye içme suyu hattının çekilmesi, dere ıslahları. 

Kınık Belediyesi

Katı Atık Transfer İstasyonu oluşturulması, İZSU tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kazılan alanların dolgularının takibi ve yüzey kaplama tamiratlarının yapılması, Atık Su Arıtma Tesisi yapılması, mahalle bağlantı yollarının yenilenmesi. 

Selçuk Belediyesi

İlçedeki muhtelif mahallelerde kilit parke taşı yapılması, üretim yollarında kullanılmak üzere dozer ve kırıcı talebi, kapalı yüzme havuzu ve spor tesisi yapılması, Gençlik ve Kültür Merkezi yapılması, köyden mahalleye dönüşen yerlerde altyapı çalışması yapılması, 14 Mayıs Mahallesi Rekreasyon Alanı düzenlemesi, kapalı otopark yapılması, çocuk oyun grubu temini, Pamucak'taki oteller bölgesine artıma tesisi yapılması, üst geçit yapılması, asfalt çalışmaları. 

 

Bu haber 1760 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi
Ebrar Sitesi davası: Tutuklama talebi reddedildi, duruşma ertelendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()