AKP'den erken seçim tartışmasını sonlandıran adım

AKP ve MHP seçim yasalarını değiştiren teklifi mart ayında Meclis gündemine getirerek erken seçim tartışmalarını bitirmeyi planlıyor.

03 Aralık 2021 - 11:15

AKP ve MHP’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Siyasi Partiler Yasası ile seçim yasaları mart ayında TBMM’ye gelecek.

Yapılan seçim düzenlemelerinin hayata geçmesi için bir yıllık bir süre geçmesi gerektiği için bu adım erken seçim tartışmalarını da noktalayacak.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, Siyasi Partiler Yasası'nda (SPY) 15 maddedenin değişeceği kaydediliyor. “Yüzde 7 seçim barajının” yanı sıra “milletvekillerinin seçildiği partiden istifasının zorlaştıran” ve “istifa eden vekillerin 20 sayısını bulsa bile grup kuramamasına” ilişkin hükümlerin düzenlemede yer alması bekleniyor. 

Ayrıca SPY’deki düzenleme ile il ve ilçe seçim kurulları başkanlarının atanmasına yönelik de maddeler bulunduğu ifade ediliyor. 

Bu haber 311 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()