AK Partili Taştan'dan, İduğ'un açıklamalarına tepki: "Ek ödenek vermemek için personeli çalıştırmıyor"

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda hem işçileri hem de sağlık çalışanlarını hedef alan açıklamaları tepkiler devam ediyor.

05 Ağustos 2022 - 12:14

Gerçek Haberci'nin haberine göre sendikaların ardından bu kez Bornova Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Fatih Taştan, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Taştan; Başkan İduğ’un, bayram tatili sürecinde ek ödenek vermemek için personeli çalıştırmadığını iddia ederek; “Özrü kabahatinden beter” dedi.
“Ek ödenek vermemek için personeli çalıştırmıyor”
Taştan, DİSK Genel-İş İzmir 7 No’lu Şube’nin açıklamalarına işaret ederek, “Diyorlar ki; 9 günlük bayram tatili boyunca çalışma yapılmadı. Bir Bornova’da yaşıyoruz, bunlara alıştık. Yaz dönemi Bornova boşalır, hiçbir çalışma yapılmaz. Ne zaman okullar açılır, servisler sokağa iner, yağmurlar başlar Bornova Belediyesi’nden kaldırımlarla, parklarla ya da yollarla ilgili hamle gelir. Pandemi ile birlikte kişisel araç kullanımının arttığı bir dönemde Bornova Belediyesi’nin bu tavrı nedeniyle trafikte vatandaş çileden çıkıyor. Bunun neden olduğunun gerekçesini de aslında öğrenmiş olduk, herkes tatildeyken belediye başkanı ek ödenek vermemek için personeli çalıştırmıyor. Baktığımız zaman hangisinin vatandaşa maliyeti daha fazla? İzmirli’nin İzmir’de olmadığı tarihlerde çalışma yapmayıp, acele ile iş yapılmaya çalışıldığı için çok daha maliyetli oluyor” diye konuştu.
“Ortada bir talimat olmazsa personel ne yapacak?”
Bornova Belediyesi’nden de aksi yönünde bir cevap gelmediğin, hatırlatan Taştan, “Burada yapılan açıklama görüldüğü üzere belediyedeki durumu ortaya koymaktan çok aynı zamanda uygun olmayan bir açıklama. ‘Özrü kabahatinden beter’ diye bir söz var, durum bunu gösteriyor. Bornova Belediyesi’nden de aksi yönünde bir cevap gelmediğine göre özrü kabahatinden beter bir açıklama. Burada önemli olan idaredir, idare talimatı verir personel çalışır. Ortada bir talimat olmazsa personel ne yapacak? Bu insanlarda bayramda çalışacaksa tabii ki de parası ödenecek. Bunu maliyet unsuru olarak öne çıkartıp, personel yetersiz deniyorsa iki türlü de kötü” açıklamasını yaptı. 
“Rapor yazılmadığında oluşacak durumun sorumluluğunu başkan mı alacak?”
Bu açıklamanın iki tarafı olduğunu dile getiren Taştan, “Birinci tarafı sağlık çalışanlarımıza yönelik yapılan itham. ‘Raporlar bu kadar nasıl kolay verilir?’ deniyor, Bornova içerisinde belediye çalışanlarımızın gittiği iki hastane var. İnsanların kendisine yakın hastanelere gitmesinden daha doğal ne olabilir? Kaldı ki bir hekimin rapor verip vermemek noktasında da mesuliyet kendisine aittir. Kişinin bir sağlık sorunu oluşmuşsa, rapor yazılmadığında sorumluluğu belediye başkanı mı alacak? Bulaşıcılık durumu yoksa bile o kişinin durumu ağırlaşabilir. Rapor verilip verilemeyeceğine karar verecek kişi hekimdir. Bundan da daha doğal bir şey olamaz” dedi.

Bu haber 239 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()