AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’dan Sandal’a yanıt ‘’Belediyenin gösterdiği alan gerilim düşümüne neden olacaktı.’’

Bayraklıdaki trafo merkezi ile ilgili Belediye Başkanı Sandal’ın yanıltıcı bilgiler verdiğini ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Belediyenin gösterdiği alan teknik olarak uygun olmadığı, gerilim düşümüne neden olacağı için uygun bulunmadı.

02 Aralık 2021 - 13:40

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Bayraklı Adalet Mahallesi’nde yapılması planlanan ve mahallenin itirazları sonrası durdurulan trafo merkezi ile ilgili Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın açıklamalarına cevap verdi. Bayraklı Belediye Başkanı Sandal’ın ‘’Süreç hakkında halka yalan söylüyorlar, yanıltıyorlar! Yerleşim yerlerine uzak bir alan bulduk ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla plan tadilatlarını yaptık ve firmaya önerdik. Bu önerimizin, firma tarafından çeşitli gerekçelerle kabul edilmemesi bizi çözümsüzlüğe itiyor.’’ söylemini hatırlatan AK Partili Nasır, ‘’Belediye Başkanı Sayın Sandal’ın kendisi konuya ne kadar önem verilerek çözülmeye çalışıldığını bilmesine rağmen ‘yalan ve yanıltıcı’ gibi bir söylemde bulunması, kendisine yakışmamıştır. Bütün Milletvekillerinin belediyelere hiçbir siyasi ayrım göstermeden destek olduklarını bilen biri olarak, bu söylemleri ona hiçbir kazanım sağlamaz. Evet, bir arsa göstermişler, ancak TEİAŞ gösterilen arsada, gerilim düşümüne neden olacağı için kabul edemedi. Teknik nedenlerden kaynaklı kabul edilmemiş bir yerdir gösterdikleri alan. Aciliyeti olan bir konudur trafo, ancak plansız ve teknik analizlerden uzak bir şekilde gösterdikleri alanda, trafo merkezi kurulması yetkililerce uygun olmadığı bildirilmiştir.’’ dedi.

Mevcut alanın park olması için belediyenin alması gerekiyor

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın ‘’Vatandaşın sağlığını düşünüyoruz’’ açıklamasını hatırlan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, ‘’Adalet Mahallesi’ndeki mevcut yerde 8 katlı bina için plan tadilatı yapılmıştı. Bu plan tadilatlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bayraklı Belediyesi yaptı. Bu plan değişikleri sonucu TEİAŞ’a satış yapıldı. ‘Vatandaşımızın sağlığını düşünüyoruz’ diyerek samimiyetten uzak açıklama yapan belediyenin o zaman aklı neredeydi? Evet, bu mesele siyaset üstüdür, fakat siyasete çekenler ise kendileridir. Depremden önce ihalesi yapılmış trafo merkezi inşaatı, deprem travması yaşamış mahalleli istemediği için bakanlıkça durdurulmuştur. Bölgenin enerji ihtiyacı için trafo merkezinin yapılması gereklidir. Teknik olarak uygun bir yer bulunması gerekmektedir. Şimdi TEİAŞ yeni bir yer arayışına girdi. Hemşerilerimiz, ayrıca oranın park yapılmasını istemektedir. Belediye TEİAŞ’a yer vermediği takdirde, TEİAŞ ilçenin ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak için o bölgede bir yer bulup satın alacak. Kanun gereği, bu değerli arsayı satacaktır. Ama mevcut arsayı belediyenin alması, takas etmesi halinde, vatandaşların isteği gerçekleşecek park olabilecektir.

Bizler hemşehrilerimizin isteği doğrultusunda çaba sarf edeceğiz

Milletvekili Nasır sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’Arsayı, 8 katlı trafo merkezi olarak planlayan Belediyenin Başkanının ‘Yerleşim yeri içerisinde, vatandaşlarımızın sağlığını tehdit eden bir konuda geri adım atma şansımız yok.’, ‘Biz kamu sağlığı için mücadele ediyoruz, siyaset yapmıyoruz.’, ’Biz trafo merkezini Adalet Mahallesinde yaptırmama konusunda kararlıyız’ gibi sözlerinin karşılığının ne olduğunu değerli İzmirli hemşerilerimin takdirine bırakıyorum. Bizler olayları çarptırmadan, hemşerilerimizin isteği doğrultusunda, sağlıklı ve gelecekte önümüze yeni sorunlar çıkmayacak şekilde çözülmesi ve bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacak trafo merkezinin yapımı için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz. Onlarda, zaman kaybetmeden, gerekli çabayı göstererek buranın park olması için gereğini yapmalıdırlar. Büyükşehir belediyesi ve Bayraklı belediyesini göreve davet etmemizin nedeni budur.’’ dedi.

Bu haber 276 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
2023 yılı faaliyet raporu kabul edildi
Çiğ süt fiyatlarına zam
Çiğ süt fiyatlarına zam

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()