Ağaçtan Dervişe” Narlıdere’de gala yaptı!

Türk Halk Müziği’ne damgasını vurmuş ünlü sanatçıların saz ile tanışma hikayelerini konu alan “Ağaçtan Dervişe” belgesel filmi, ilk gösterimini Narlıdere’de yaptı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı etkinliğe katılan sanatçılar, mini konser ile büyüledi. Başkan Ali Engin “Unutulmaz bir gece yaşadık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan sazın hikayesini sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

17 Eylül 2021 - 17:20

ÖNCE FİLM GÖSTERİMİ, SONRA KONSER

Yapımcılığını Selen Almaç Deniz’in, yönetmenliğini ise Mehmet İsmail Çeçen’in yaptığı Ağaçtan Dervişe belgesel filmi, ilk gösterimini Narlıdere’de yaptı. Narlıdere Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Park Orman Narlıdere Tesisleri’nde izleyici ile buluşan uzun metraj belgesel filmde Türk Halk Müziği’nin önemli sanatçılarının sazla tanışma hikayeleri ve sazın ‘ağaçtan dervişe’ uzanan süreci anlatıldı. Gala gecesine, filmin başrol sanatçıları Erdal Erzincan, Mazlum Çimen, Tolga Sağ, Cengiz Özkan ve Hüseyin Eroğlu da katıldı. Usta sanatçılar, film gösteriminin ardından mini bir konser de vererek, alanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı. Ünlü ozanlara ‘Emek Ödülü’ verildi.

 

BİN KİŞİLİK GALA! 

“Ağaçtan Dervişe” belgesel filminin galasına Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Mahir Polat, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mutafa İnce, filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz, yönetmeni İsmail Çeçen, dünyaca ünlü MicroArt Sanatçısı Hasan Kale ve bine yakın Narlıdereli katıldı.

 

“SONSUZA KADAR YAŞATACAĞIZ”

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin “Müzik kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olan sazın hikayesi daha önce hiç bu kadar güzel anlatılmamıştı. Unutulmaz bir gece yaşadık. Kültürümüzün önemli bir parçası olan sazın hikayesini sonsuza kadar yaşatacağız. Filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz ve yönetmeni İsmail Çeçen başta olmak üzere, bu gece bizleri yalnız bırakmayan ünlü ozanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat “Bir ulusun türkülerini yapanlar kanunlarını yapanlardan daha güçlüdür! Biz türküleri babamızdan öğrendik. Çocuklarımıza sevdirmeye çalışıyoruz ve bu kültürü hep yaşatacağız. Emek veren herkesi kutluyorum” diye konuştu.

 
CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan ise “Saz bizim kültürümüzde çok önemli bir yere sahip. Bunu kelimelerle ifade etmek çok mümkün değil. Çok değerli ozanlarımız, sazı söz ile  birleştirip insanımıza mücadele ruhunu aşılıyorlar. Bizler de bu geleneği sürdüreceğiz” dedi.

 

Karen Yapım Kurucusu ve filmin yapımcısı Selen Almaç Deniz ise “Anadolu kültürüyle yoğrulan saz sanatını beyaz perdeye aktarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eserleriyle büyüdüğümüz ozanlarımızın hikayelerini kendilerinden dinlemek ve beyazperdeye aktarmak çok güzel bir duygu. Geceye emek veren herkesi kutluyorum” dedi.

 

Bu haber 230 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()