Ağaçların Suçu Ne?

Ege Üniversitesi’nde yaşanan ağaç katliamlarına bir yenisini daha eklendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi(İİBF)’ nin olduğu alanda yapılan çevre düzenlemeleri sırasında onlarca ağacın kesilmesi görenleri şok etti.

15 Ekim 2018 - 09:29

Daha önce kampus alanı içerisindeki zeytinlik alana asfalt dökülmesine izin vererek kamuoyunun tepkisini çeken Rektör Prof.Dr. Necdet Budak daha sonra kampüsün çeşitli yerlerinden kesilen ağaçlar ve son olarak da rektörlük bahçesinde güvenlik gerekçesiyle kestirdiği ağaçlar nedeniyle kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kendisi de  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü mezunu olan Budak’ ın bu uygulamalarına anlam verilemezken son olarak Bornova’daki metro istasyonundan da rahatça görülebilen İİBF’ nin bulunduğu alanda yapılan çevre düzenlemesi çalışmalarında ağaçların kesilmesi, kesilmeyen ağaçların da köklerine ciddi hasar verilmesi görenlerin büyük tepkisini çekiyor.

Çalışma yapılan alanda boruların geçmesi için kazı yapıldığı ve bu kazılar sırasında ağaçların köklerinde ciddi hasarlar oluştuğu görüldü. Ayrıca çok sayıda ağacın da kesilmesi tepkilere neden oldu.

Atatürk yadigarı çardak yine bakımsız

Düzenleme yapılan alanda Atatürk’ün İran Şahı’nı ağırladığı tarihi çardak da bulunuyor. Daha önce üniversite ekiplerince yıkılıp sonrasında Ege Politik’ in yaptığı haber sonucu apar topar yapıştırılan sütunlara ve çevresine olumlu anlamda tek bir müdahale yapılmazken ortaya çıkan manzarada bu alanın bir mezbelelik görüntüsü verdiği dikkatlerden kaçmıyor.

Fakülte bahçesini gören yurttaşlar ve öğrenciler tepkilerini dile getirirken Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ ın yaptığı uygulamalar sonucu çevreye verilen zararların düzeltilmesini ve bir ziraatçi olarak ağaçlarla ve tarihle barışık uygulamalara öncülük yapmasını beklediklerini dile getirdiler.

Bu haber 1879 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()