ABD'den yeni 'normalleşme' adımı

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, aşılananların artık kapalı alanda maske takma ve sosyal mesafe kuralına uyma kuralına tabi olmadığını duyurdu.

14 Mayıs 2021 - 03:18

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), Covid-19 salgınına karşı uygulanan tedbirlerde "aşı" koşuluyla gevşemeye gidildiğini bildirdi.

CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, yeni kılavuzu duyurarak, Covid-19'a karşı her iki doz aşıyı olanların artık kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun olmadığını ve sosyal mesafe kuralına uymalarının şart olmadığını belirtti.

Walensky uçaklar, otobüsler, hastaneler ve cezaevlerinde ise maske ve sosyal mesafe uyma kuralının sürdüğünü duyurdu. Sputnik Türkiye'deki habere göre yetkili, 12 yaş ve üstü aşı olmayan herkese aşı olmak için kayıt yaptırma çağrısında da bulundu.

Walensky, "Aşı olanlarda Covid-19 semptomları geliştirirse, derhal yeniden maske takmalı ve teste tabi tutulmalı" diye konuştu.

CDC Direktörü, organ nakli olan veya kanser tedavisi görenler gibi bağışıklık sistemleri zayıf olan kişilerin ise maskesiz yaşama geçmeden önce "doktorlarına danışmalarını" tavsiye etti.

Bu haber 283 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()