ABD'de bir George Floyd vakası daha

ABD'de polis tarafından gözaltına alınırken fenalaşan 30 yaşındaki Angelo Quinto 3 gün sonra yaşamını yitirdi. Aile Quinto'nun ölümüne, boynuna bastıran polislerin sebebiyet verdiğini söyledi.

24 Şubat 2021 - 11:50

CNN'in haberine göre ailenin avukatları polisler hakkında ölüme sebebiyet vermekten soruşturma açılması için başvuruda bulundu. Aile birkaç aydır anksiyete, depresyon ve paranoyadan mustarip Quinto'nun boynuna polislerin arkadan yaklaşık 5 dakika boyunca bası uyguladığını bildirdi.

Aile avukatı John L. Burris, 18 Şubat'ta düzenlediği basın toplantısında Isabella Collins'in kardeşi Angelo Quinto'nun annesine zarar vermesinden korktuğu için polisi aradığını ancak polisler geldiğinde kardeşinin halihazırda sakinleşmiş ve annesinin kollarında olduğunu söyledi. Avukat eve gelen iki polis memurunun durumu anlamadan Quinto'yu annesinin kollarından alarak yere yatırdığını ve kelepçeleyip boynuna dakikalarca bası uyguladığını dile getirdi.

Burris bu sırada bilincini yitiren Quinto'nun hastaneye kaldırıldığını ve 3 gün sonra öldüğünü anlattı.

Anne Maria Quinto-Collins olayın bir kısmını cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Sözkonusu görüntülerde Quinto'un bilincini kaybetmiş olduğu görülüyor.

'Lütfen beni öldürmeyin' dedi

Üzerinden 2 ay geçmesine karşın Antioch Polis Departmanı olayla ilgili bir açıklama yapmadı. Avukat Burris "Polis memurları Angelo'nun ellerini kelepçelemelerine rağmen genç adama saldırılarını durdurmadı ve açıklaması olmayan bir biçimde dizlerini sırtına ve boynuna bastırarak 'George Floyd' tekniğini uygulamaya başladılar. Quinto'nun 'Lütfen beni öldürmeyin' yakarışını görmezden geldiler" dedi.

Contra Costa Bölge Şerif Ofisi, Angela Quinto'nun ölüm nedeninin halen incelenmekte olduğunu, bölge savcılığı da ölümün  soruşturulmakta olduğunu açıkladı.

George Floyd'un öldürülmesi

Minneapolis kentinde 25 Mayıs 2020 tarihinde George Floyd gözaltına alınırken "nefes alamıyorum" demesine rağmen 9 dakika boyunca boynuna diziyle bastıran polis tarafından öldürülmüştü. Floyd'un ölümünün ardından "Siyahların Hayatı Değerlidir" protestoları ABD geneline yayılmış ve aylarca sürmüştü. Dünya çapında da çok sayıda gösteri düzenlenmişti. 

Floyd'u öldüren polis Derek Chauvin geçen Ekim ayında kefaletle serbest bırakılmıştı.

Bu haber 854 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()