AB destekli “Güçlü Gazeteci, Özgür Medya Projesi"ne katılım çağrısı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Dilek Gappi, Demokrasi için Medya panelinde Avrupa Birliği finansal destekli Güçlü Gazeteci, Özgür Medya projesini anlatarak, İGC Akademi ve telif programının işsiz ve serbest çalışan gazeteciler için sunduğu fırsatlara dikkat çekti.

13 Ocak 2021 - 12:21

Avrupa Birliği’nin desteklediği ve Ankara Gazeteciler Cemiyeti’nin yürütücülüğünü üstlendiği Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Programı’nın bilgilendirme günleri sürüyor. Gazeteciler Cemiyeti 75.yılına özel olarak düzenlenen bilgilendirme günleri 12-15 Ocak tarihleri arasında online devam ediyor. 12 Ocak’ta gerçekleştirilen Medya Alanındaki Destekler Oturumunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan yardımcısı Dilek Gappi Avrupa Birliği finansal destekli Güçlü Gazeteci, Özgür Medya projesini anlattı. Gappi, tüm Türkiye'deki gazetecilere projeden yararlanmaları için çağrıda bulundu. Projenin eğitim ve telif destekleri hakkında bilgi veren Dilek Gappi, “Gazetecileri günümüz teknolojisi uygulamaları ile tanıştırmak, görsel ve işitsel teknolojileri uygulama fırsatı sunan, İngilizce, yabancı dil gelişimini sağlamak için oluşturulan İGC Akademi eğitimlerimiz 4 dönemi tamamladı.

Ücretsiz verilen eğitimlerimizden yaklaşık 500 gazeteci faydalandı. Mart ayının başında 5. Dönem eğitimlerimize başlıyoruz. Yeni medya gazetecilik koşullarına uygun kazanımlar elde etmek isteyen tüm gazetecileri bekliyoruz” diye konuştu. Gappi, “Güçlü Gazeteci, Özgür Medya” projesi kapsamında telif destekleri vermeye devam ettiklerini de hatırlatarak, 2020 yılında 182 haberin telif desteğinden faydalandığına dikkat çekti. Oluşturulan yayın kurulunun özverili çalışmaları sayesinde haberlerin titizlikle incelendiğini ve gerektiğinde bir haber akademisi işlevi de gördüğünü anlatan Gappi, “Serbest ve işsiz gazetecilere 9 Eylül Gazetesi’nde, Türkiye’nin tek sendikalı gazetesinde ve web sitesinde, görsel ve yazılı haberlerini yayınlama fırsatı sunuyoruz. Bu proje serbest ve işsiz gazeteci arkadaşlarımız için meslekle bağlarını güçlendirme imkanı sağlıyor. Türkiye’de ve İzmir’de gazetecilerin durumu ortada. Güçlü ve örgütlü olmak için mücadele ediyoruz. Türkiye Gazeteciler Sendikası ile birlikte yürüttüğümüz “Güçlü Gazeteci, Özgür Medya” projesi çoğulcu demokrasi ve medya dayanışması için bir fırsat sunuyor. Bu fırsatı özellikle serbest ve işsiz gazeteci arkadaşlarımızın değerlendirmesini bekliyoruz” diyerek gazetecilere çağrıda bulundu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, ayrıca proje paydaşı Türkiye Gazeteciler Sendikası’na ve Avrupa Birliği Delegasyonuna teşekkür etti.

JOURNO ÖZGÜN İÇERİKLER BEKLİYOR

Panele katılan Türkiye Gazeteciler Sendikası Journo Proje Editörü Emre Kızılkaya ise “Güçlü Gazeteci, Özgür Medya” programı kapsamında 2020 yılında 106 telif desteği sağladıklarını anlatarak, özgün ve güncel konulara çözüm önerisi sunan haberlerin öncelikli olduğunu ifade etti. Journo için aylık 30-40 başvuru geldiğini söyleyen Kızılkaya, Türkiye’nin her şehrinden düzenli olarak başvuru yapıldığının altını çizdi.

Demokrasi için Medya panelinde söz alan Uluslararası Basın Enstütüsü(IPI) Türkiye Program Koordinatörü Renan Akyavaş ise IPI verilerine göre Türkiye’nin dünyada en çok gazetecinin tutuklu bulunduğu ülke olduğuna dikkat çekerek, “İşlerini yaptığı için hapiste tutulan gazetecilerin serbest bırakılması en öncelikli hedefimiz” diye konuştu.

 

Bu haber 577 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi
Konak Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını...
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü
Başkan Tugay sözünü tuttu ekmek 5 TL’ye düştü

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()