85 Bin Çocuk Hayatını Kaybetti

2015 yılından bu yana Suudi Arabistan'ın askeri müdahalesi altında bulunan Yemen'de çeşitli rapordan elde verilere göre yaklaşık 85 bin çocuğun savaş koşulları ve açlık sebebiyle hayatını kaybettiği belirlendi.

22 Kasım 2018 - 07:35

Birleşmiş Milletler (BM)  verilerine göre Yemen’de 84 bin 700 çocuğun Nisan 2015-Ekim 2018 tarihleri arasında yetersiz beslenme ve açlık yüzünden hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Çocukları Kurtarın’ın hazırladığı rapora göre ise 5 milyondan fazla çocuğun açlık çektiği Yemen’de yaklaşık 85 bin çocuk savaşın başlamasından bu yana ortaya çıkan açlık nedeniyle hayatını kaybetti.

Yemen'de çocuklar, yalnızca açlık ve abluka koşullarının yol açtığı hastalıklar sebebiyle değil, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) oluşturduğu işgal koalisyonunun sivilleri hedef alan bombalı saldırıları sebebiyle de acı çekiyor.

Geçtiğimiz Ağustos ayında, Suudi hava saldırısında 22'si çocuk olmak üzere 26 kişi yaşamını yitirmişti.

Bölgenin en yoksul ülkesi Yemen, 2015 yılından beri Suudi Arabistan'ın askeri müdahalesi altında. Ülkede sağlık altyapısının çökmesi sebebiyle kolera ve benzeri salgınlar yaşanıyor.

Bu haber 1141 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Cumhuriyet Meydanı çocukların gösterileriyle renklendi
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı
Başkan Tugay CHP'nin 23 Nisan törenine katıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()