6. Germiyan Festivali renkli görüntülerle başladı!

“Başkan Oran; “Germiyan bizim gönlümüzün merkezinde”

13 Ekim 2019 - 13:37

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen Germiyan Festivali renkli görüntüler ile başladı. Başkan Oran, “Daha mutlu, daha güzel, daha fazla değerlerini koruyan bir Çeşme için biz hep beraberiz. Her zaman Germiyan’ımızın yanındayız ve yanında olacağız. Germiyan bizim gönlümüzün merkezinde” dedi.

 

Pek çok atölye çalışmasına, söyleşi ve sergilere ev sahipliği yapan 6. Germiyan Festivali renkli görüntülere sahne olan Festival Korteji ile başladı. Eski Un Değirmeni’nden başlayarak, Germiyan İlkokulu’nda sona eren Korteje Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, Germiyan Mahalle Muhtarı Işık Kaya, Çeşme Ziraat Odası Başkanı Yüksek Mühendis Süleyman Özer, Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“Şehitlerimiz var diye eğlenceli etkinliklerimizi iptal ettik”

Kortej Yürüyüşü’nün ardından Festivalde konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, 6. Germiyan Festivali’ni yakın zamanda kaybedilen Germiyan Köyü eski Muhtarı Doğanay Kaya’nın anısına gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Biz Germiyan Festivalimize, aslında çok daha renkli, çok daha eğlenceli olarak hazırlandık. Ancak bugün bizlerin huzuru, iyiliği ve barışı için sınırın öteki yakasında olan Mehmetçiklerimizden şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Onların anısına biz bu seneki Germiyan Festivalimizde her türlü eğlenceli etkinliğimizi iptal ettik. Bu konuda sizlerin anlayışına sığınıyoruz. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ denilerek kurulmuş olan bu ülkede biz her zaman barıştan ve kardeşlikten yanayız. Ancak bizim birliğimize ve bütünlüğümüze kastedecek düşmanların da karşısında olan kahraman Türk Ordusu’nun da yanındayız” dedi.

 

“Germiyan bizim gönlümüzün merkezinde”

“Çeşme bizim sevdamız diyerek çıktığımız bu yolda herkese daha çok iş, daha çok aş vereceğiz dedik” diyerek konuşmasına devam eden Başkan Oran, şunları söyledi:

“Çeşme’nin makûs talihini yıkacak, yırtacak ve uzatacağız dedik. Eylül ayının başında biten sezonu, Ekim’in 15’ne kadar uzatmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Geçenlerde birisi boynuma sarılıp, ‘Bizim Eko, bereketinle geldin’ dedi. Bereket hepimiz için olsun, hiç eksilmesin. Daha mutlu, daha güzel, daha fazla değerlerini koruyan bir Çeşme için biz hep beraberiz. Her zaman Germiyan’ımızın yanındayız ve yanında olacağız. Germiyan bizim gönlümüzün merkezinde.”

Atölye, söyleşi ve sergilere yoğun ilgi

Kendine özgü motiflerle Germiyan duvarlarını renklendirerek, birçok gazete ve TV kanalına haber olan Nuran Erden’in festivalin ilk gününde gerçekleştirdiği duvar boyama atölyesi büyük ilgi gördü.

6. Germiyan Festivali kapsamında açılan Eski Un Değirmeni’nde İkbal Balcı’nın Sulu Boya ve Otantik Ev’de “Germiyan’da Tarihe Yolculuk” sergileri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Köy Kahvesi’nde Prof. Dr. Artun Ünsal’ın “Günümüz insanının lezzetlerle sınavı” adlı söyleşisi gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sağlıklı gıdalar ve tüketme biçimleri ile ilgili söyleşi soru ve cevaplarla renklendi.

6. Germiyan Festivali’nin ilk günü Otantik Ev’de gerçekleştirilen, festival ziyaretçilerinin ilgiyle izlediği Kopanisti Peyniri atölyesi ile sona erdi. Yöreye özgü peyniri en iyi yapanlardan biri olan Ayşe Kabasakal’ın Kopanisti Peyniri yapımının ardından Germiyan Köy Ekmeği ile birlikte tadımı gerçekleştirildi. Yıllardır kaybolmaması için özel uğraşların sarf edildiği Kopanisti Peyniri’nin yapımı ve incelikleri katılımcılarla paylaşıldı.

Germiyan halkının yerel lezzetlerini öne çıkarmak için hazırladığı ürünler stantlarda sergilenerek ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

 

Ekmek yarışması bugün gerçekleşecek

6. Germiyan Festivali, ikinci günü de tüm hızıyla devam edecek. Saat 12:00’da Eski Un Değirmeni’nde “Lavanta Kokulu Kağıtlar” atölyesi Şükran Tümer tarafından gerçekleştirilecek. Ardından Atam Cafe’de Funda Üskül tarafından “Pirinçli Germiyan Mantısı” atölyesi yapılacak. Son olarak Germiyan İlkokulu Bahçesi’nde gerçekleştirilecek olan ekmek yarışması ile festival sona erecek.

 

Bu haber 9998 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()