5. Enginar Festivali Hazırlıkları Başladı

Urla Belediyesi Enginar Festivali hazırlıklarına başladı. 5. Uluslararası Urla Enginar Festivali 26-27-28 Nisan tarihleri arasında Urla Belediyesi ve Urla Ziraat Odası işbirliğiyle gerçekleşecek.Urla’nın tescilli sakız enginarı üreticiyle tüketiciyi doğrudan beşinci kez buluşturacak.

07 Mart 2019 - 11:35

Urla Belediyesi ev sahipliğinde geçtiğimiz yıllarda binlerce kişiyi ağırlayan festival bu yılda sürprizlerle konukların karşısına çıkacak. Uluslararası boyuta taşınan festival yerli şeflerin yanı sıra yabancı şefleri ağırlamaya devam edecek. Bu yıl yine enginar birbirinden farklı lezzetleri ile konukların beğenisine sunulacak. Festival süresince Urla mutfak atölyeleri, yemek tadımları, sanat atölyeleri, söyleşiler ve müzik dinletileri ile renklenecek.

Hem çiftçiye, hem esnafa hem de halka büyük ekonomik kazanç sağlayan Uluslararası Urla Enginar Festivali ile enginar üretimi bir yılda 35 milyon adede ulaştı. Üreticimizin geliri ise yüzde 275 oranında arttı. Yerelde ekonomik kalkınmanın sağlanması için gerçekleştirilen festival Urla’da gastronomi turizminin öncüsü oldu.

Urla’da enginarı marka haline getiren, üreticiye can suyu olmasına olanak sağlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Enginar Festivali’nin bu yıl da üreticilerin yüzünü güldüreceğini söyledi.

Yerelde kalkınma modeli ile çalışmalarını gerçekleştirdiklerini belirten Uyar, “Bizler çiftçimizin, esnafımızın kazanmasını istiyoruz. Çiftçilerimizin tarlalarını satmasını istemiyoruz. Enginar festivalini yalnızca eğlenmek ya da şenlik amacıyla gerçekleştirmedik. Tarımsal ekonomiyi, yerel halkımızı kalkındırmak için düzenledik. Bu yıl Urla Belediyesi olarak 5. Enginar Festivali’ne ev sahipliği yapacağız.Urlamıza katma değer sağlayan çok önemli bir festival. Bu festival ile birlikte gastronomi turizmine de önemli bir adım attık” dedi.

Enginar Festivali’nin ilçe tarımına önemli katkıları olduğunu belirten Urla Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan; “Çiftçilerimiz festival sayesinde üretim ve üretim alanlarını büyüttü. Bizler de Ziraat Odası olarak hem Enginar Festivali’ne hem de ilçemizde gerçekleşecek olan ve üreticimize halkımıza, esnafımıza kazanç sağlayan etkinliklere her zaman destek vereceğiz. Urlamızı hep birlikte geliştireceğiz” dedi.

 

Bu haber 2102 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı
Saime Bucaklıoğlu ulaşım projelerini açıkladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()