5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü Efes Selçuk' ta unutulmadı

5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü' nde Efes Selçuk’ta “Türkiye’de Öğretmenlik Mesleğinin Dönüşümü ve Eğitim Sorunsalı” konulu bir panel düzenlenecek.

04 Ekim 2020 - 18:50

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş ve Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldız’ın konuşmacı olarak katılacağı panel 5 Ekim Pazartesi Günü saat 20.00’de Efes Selçuk Belediyesi Amfi Tiyatro’da düzenlenecek. Panelin moderatörlüğü aynı zamanda bir eğitimci olan Efes Selçuk Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Deniz Karabacak tarafından yapılacak.

Panelin konuşmacılarından Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı ve DEÜ Fen Fakültesi Fizik Bölümü Katıhal Fiziği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş Cumhuriyet ve Köy Enstitüleri üzerine konuşacak. Köy Enstitüleri ile ilgili kitaplar yazan ve birçok akademik çalışması bulunan Kocabaş,  konuşmasında Köy Enstitüleri eğitim modelinin önemine değinecek.

 Eleştirel pedagoji, yaşam boyu öğrenme,  yerel yönetimler ve eğitim konularında çalışmaları olan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Yaşam Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yıldız ise panelde özellikle Türkiye’de öğretmenlik mesleğinin dönüşümü ve yerel yönetimlerin eğitim politikalarına değinecek.

Konuşmacılar aynı zamanda Türkiye’de eğitimin sorunları, öğretmenlik mesleğinin dönüşümü ve pandemi sürecinin eğitime etkileri üzerine de konuşacaklar.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel geçtiğimiz yıl yaptığı bir konuşmada 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nün öğretmenlik mesleği adına önemli bir farkındalık günü olduğunu belirterek; 5 Ekim’in Efes Selçuk’ta artık özel bir önemle kutlanacağını belirtmişti.

Bu haber 2147 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()