Zeytinliğe Asfalt Döküp Çevreye Duyarlı mı Olunuyor Rektör Bey?

Ese Üniversitesi Kampüs alanı içerisinde bulunan zeytinlik alana asfalt döktürerek otopark yapılmasının önünü açan Rektör Necdet Budak İzmir Ticaret Borsası (İTB) ile düzenlenen bir imza töreninde çevre duyarlılığına vurgu yapması tepki çekti.

18 Eylül 2018 - 12:56

EGE Üniversitesi ile İzmir Ticaret Borsası arasında tarımda ileri teknoloji kullanımı, tarımsal üretimin ve gıda işlemenin geliştirilmesi, çevreye duyarlı üretim modelleri yaratılması amacıyla işbirliği protokolü imzalanan törende konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak konuşmanda"Sürdürülebilir tarımda atık yönetimi, tarımsal atıkların hammadde olarak değerlendirilmesi, atık borsası kurulması ve çevre dostu tarım uygulamaları alanında projeler geliştirip bunları hayata geçireceğiz." sözlerine yer verdi.

17 Temmuz 2018  tarihinden Ege Politik' in Türkiye gündemine "Şok: Ziraatçi Rektörden Zeytinlik Alana Asfalt" başlığıyla taşıdığı görüntülerin üzerinden kısa bir zaman geçmesinin ardından Prof.Dr. Necdet Budak'ın bir imza töreninde çevre duyarlılığından söz etmesi kamuoyu tarafından "samimiyetsiz" olarak değerlendirildi.

Budak'ın kendi sorumluluk alanındaki zeytinlerin bulunduğu alana asfalt dökülüp otopark olarak işletilmesine göz yummasının yanı sıra rektörlük binasının bahçesindeki ağaçları ve asmaları da "güvenlik" gerekçesiyle kestirmesi akıllardan silinmemişken böyle bir demeci basının karşısında vermesi "Hoca'nın yaptıklarıyla söyledikleri uyuşmuyor" eleştirilerini de beraberinde getirdi.

Bu haber 1756 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi, Fidan Hollanda'ya gidiyor
Kati Piri'nin 'Kavala-Demirtaş yaptırımı' önergesi kabul edildi,...
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e çevirmeyin’
Bolululardan Tanju Özcan’a tepki: ‘Gölcük’ü Uzungöl’e...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()