Yenilenebilir Enerji kampı başladı

Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen bilim etkinlikleriyle geçiriyor. Yenilenebilir Enerji teması ile gerçekleşen Bilim Kampı etkinlikleri 4 gün sürecek.

31 Ocak 2018 - 11:37

Bornova Belediyesi çocuklar için hazırladığı etkinliklerle yarıyıl tatilindeki öğrencilerin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor. Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Bilim Kampına katılan çocuklar Yenilenebilir Enerji konusunda eğitim alırken, eğlenerek öğrenmenin de tadına varıyor. 2 Şubat tarihine kadar devam edecek olan Bilim Kamp’nda Fizik, Astronomi, Kimya, Robot Bilim, Biyoloji ve Fosil Bilim alanlarında eğitim veriliyor. 

11-14 yaş arası 60 çocuğun katıldığı uygulamalı atölyelerde öğrenciler, Biodizel Üretimi, Güneş Fırını Yapımı, Güneş Pillerinin Yapısı, Fosil Yakıtlarının Özellikleri ile Ekolojik Kent Tasrımı ve Gezi konularında çalışmalar yapıyor. 4 günlük kamp sonunda sertifika alacak öğrenciler, enerji kaynaklarıyla çalışan bir kent tasarlayarak sunum da yapacaklar. 

Amaçlarının yarıyıl tatilindeki çocukların zamanlarını güzel bir şekilde değerlendirmelerini sağlamak olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “Yıl boyunca devam eden kurslarımızın yanında tatil için de çocuklara renkli aktiviteler sunuyoruz. Bilim kampına katılan öğrenciler buradaki çalışmalarıla hem eğlenceli zaman geçiriyor. Hem de öğrenmenin keyfini yaşıyor”dedi.  

 

 

Fotoğrafaltı: Bornovalı çocuklar yarıyıl tatilini, Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen bilim etkinlikleriyle dolu dolu geçiriyor 

 

Bu haber 958 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()