Yeni kanun neler getirecek

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan

17 Mayıs 2017 - 16:15

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen ve TBMM Genel Kurulunda görüşülmeye başlayan ‘Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi’ hakkında açıklamalarda bulundu. Kalkan, “Teklife göre 19 Ağustos 2016’da yürürlüğe giren bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamında giren alacak türleri ve alacaklı idareler esas alınarak, bu idarelerin 31 Mart 2017 tarihine kadar olan kesinleşmiş alacakları yeniden yapılandırılacak” dedi.

Faiz ve gecikme zamları da yeniden yapılandırılacak

Borçların yeniden yapılandırılması imkânı ile faiz ve gecikme zamlarının da yeniden yapılandırılacağını belirten Kalkan, “Vergiler, gümrük vergileri, vergi cezaları, bazı idari para cezaları, sigorta primleri, topluluk sigortası primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi ile bu alacaklara ilişkin her türlü faiz ve gecikme zamları yeniden yapılandırma kapsamında olacak” diye konuştu.

Önceden yapılandırma yapan borçlular kapsam dışında

Amme alacakları, tahsil usulü hakkında kanun kapsamında takip ve tahsil edilen bazı alacaklar ile belediyelerin su, atık su ve katı atık gibi alacaklarının da kapsama dahil edildiğini vurgulayan Kalkan, “Daha önceki yapılandırma kapsamında başvuru yapamamış borçlulara da yeni bir imkan tanınıyor. Ancak yapılandırmadan yaralanan ve taksit ödemeleri devam edenlerin yapılandırılan borçları kapsam dışında kalacak” dedi.

Başvuru da son gün 30 Haziran 2017

Yeniden yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin 30 Haziran 2017 tarihine kadar başvuru yapması gerektiğini hatırlatan Kalkan, “Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, İl Özel İdareleri ve Belediyelere ilk 31 Temmuz 2017’ye; SGK’ya 31 Ağustos 2017’ye kadar azami 18 taksitte ödenecek” ifadelerini kullandı.

İkiden fazla taksiti süresinde ödemeyen hakkını kaybedecek

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan, yapılandırılacak borcun ilk iki taksitinin süresinde tam ödenmemesi ya da süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen diğer taksitlerin belirtilen şekilde de ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, borçlu kanundan yararlanma hakkını kaybedeceğini belirtti. Kalkan ayrıca 1997 model ve daha eski taşıtların hurdaya ayrılarak tescil kaydının silinmesi durumunda, ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisi ile cezalarında tahsilinden vazgeçileceğine dikkat çekti.

Bu haber 878 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma gireceği gün sona ermiş
Kocagöz’ün ANET’teki yöneticiliği teleferiğin bakıma...
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı
Küçükkurt, vefatının 20. yılında da unutulmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()