Yeni il başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 36. Olağan İl Kongresi Celal Atik Spor Salonu’ nda gerçekleşti. Utku Gümrükçü ile Deniz Yücel’in listelerinin yarışına sahne olan kongreye yaşanan gerginlikler ve kürsüde verilen çarpıcı mesajlar damga vurdu. Listelerin belli olmasından sonra oylamaya geçilen kongrede kazanan 355 oyla Deniz Yücel kazandı. Utku Gümrükçü ise 234 oyda kaldı.

08 Ocak 2018 - 10:03

CHP İzmir 36. Olağan İl Kongresi Celal Atik Spor Salonu’nda gerçekleşti. Utku Gümrükçü ile Deniz Yücel’in listelerinin yarışına sahne olan kongreye yaşanan gerginlikler ve kürsüde verilen çarpıcı mesajlar damga vurdu. Listelerin belli olmasından sonra oylamaya geçilen kongrede Kazanan ise 355 oyla Deniz Yücel kazandı. Utku Gümrükçü ise 234 oyda kaldı.

NELER YAŞANDI?

Saat 10.00’da başlayan kongrede, divan başkanlığını Örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, üstlendi.  Kongreden önce resmi adaylık yapan İl Başkan Yardımcısı ve Urla Belediye Meclis Üyesi Aytül Tokgözlü, partililerden Hasan Nebi ve Canan Tapkan adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Kongre İl Başkanlık yarışı Gümrükçü ve Yücel arasında geçti. Divan Başkanı Tekin Bingöl, çarşaf listeyle ilgili seçim yönetimin dışında blok liste olması yönünde önerge gelmediği için çarşaf liste olması kabul edildi.

SALONA İLK YÜCEL GİRDİ

Salona ilk gelen aday Deniz Yücel oldu. Eşi Gönenç Yücel’le birlikte giren Yücel, partililer ve delegeyi selamladı. “İşte örgüt işte başkan” ve “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak” sloganları atıldı. Yücel eşiyle birlikte protokolde oturanlarla tokalaştı. Yücel salonda delegelerin yanında oturdu.

GÜRMÜKÇÜ BEYAZ ATKIYLA GİRDİ, KOCAOĞLU TERK ETTİ!

Utku Gümrükçü salona ikinci gelen aday oldu. “Örgütün adayı Utku Gümrükçü”, ve “Emir eri değil parti neferi” sloganları eşliğinde salona giren Gümrükçü ve yanındaki partilerde beyaz atkılar dikkat çekti. Gümrükçü’nün salona girişinden çıkışına kadar yanında Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın yer alması dikkat çekti. Gürmükçü’nün salondaki turunu tamamlayıp protokole yöneldiği sırada Kocaoğlu’nun yerini terk edip dışarı çıkması dikkat çekti.

Tekin Bingöl, kürsüye gelerek, “Partimizin en mütevazı ilçe kongresinden kurultaya varıncaya kadar divan başkanlığı 94 yıldan bu yana siyasi haritamızın en anlamlı görevidir. Delegelerin bana bu görevi vermesi benim için onur vesilesidir. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım” diyerek sözlerine başladı. CHP Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, kongre süreçlerinin tamamlanmasının ardından Şubat ayında gerçekleşmesi beklenen kurultayın Türkiye açısından da büyük öneme sahip olduğunu belirterek, şunları söyledi:

TÜRKİYE ADETA SORUNLAR YUMAĞI HALİNE GELDİ

Bingöl, “Kongre sürecini tamamlamak üzereyiz. 3-4 Şubat 2018’de kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Kongre ve kurultayımız hayati önem taşıyor. Nihayet bu kurultayla birlikte Türkiye’de tamamen işlevsiz hale getirilen ve hiçbir şekilde vatandaşlara hayat tanımayan, özgürlükleri tırpanlayan anlayışı yerle bir etmek adına ülkede demokrasiyi yeniden işletmek adına önemli. Türkiye adeta sorunlar yumağı haline geldi. Bu sorunları çözmek adına bir tek adım atılmıyor. Yeni olumsuzluklarla karşı karşıyayız. Türkiye’de 18 yaşını doldurmayan gençler bazı mekanlara giremiyor. Çocuk ve gençler sigara içemiyor reşit olmadıkları için. 18 yaşını doldurmayanlar ehliyet almıyor. Ama fütursuzca 9 yaşındaki kız çocukları evlendirilebilir diyor. Neyse ki toplumsal muhalefet uç vermeye başladı. Adalet Yürüyüşü ile birlikte hak, hukuk ve adalet söylemiyle kitleleri ayağa kaldırmaya başladık. Türkiye’de sorunların ardı arkası kesilmiyor. AKP iktidarı gelinceye kadar dünyada saygınlığı olan itibarı olan Türkiye, yaşadığımız coğrafyada örnek gösterilirken bugün maalesef itibarsızlaşan, yok sayılan bir ülke durumuna getirilmiştir bu iktidar tarafından. Türkiye’de ekonominin iyi gittiğini, işlerin tıkırında olduğunu söyleyenler sokağa insinler. Sokağın sesine kulak verecekler. Mutfakta yangın var. Şimdi tek başına on altı yıl iktidar olan bu parti mutfakta önü alınmaz bir yangına neden olmuştur. Enflasyon rakamları doğru değil. Kadınlarımıza emekçilerimize sorun. Vatandaş nakit para taşımıyor. Çünkü her vatandaş kredi kartı kullanıyor. 131 milyon banka kartı var. 61 milyon kredi kartı var. Vatandaş nakit bulamıyor döngüsünü kredi kartıyla sağlıyor. 61 milyon kredi kartı olan vatandaşın 32 milyonunun kredi kartı borcu var. Vatandaş nakit taşımıyor kredi kartıyla harcamalarını yapıyorsa neden 32 milyon vatandaşın borcu var. Lüks tüketim özendiriliyor. Otomobil kredisi borcu bundan daha fazla” ifadelerine yer verdi.

“AKP İSE SADECE RANT BELEDİYECİLİĞİ YAPIYOR”

Konuşmasın devam eden Bingöl, şunları kaydetti: “Öyle sorunlarla karşı karşıya kaldık ki artık bu iktidarla bu partiyle asla mümkün değil. Birçok belediyemize Fetullahçılar tarafından operasyon düzenlediler. Hiçbir olumsuzluk yokken yüzlerce yılla yargılandılar. Görevlerinden alındılar. O savcı ve hakimler şimdi Fetullahçı oldukları için cezaevindeler. AKP şimdi bizim belediyelere operasyon yapıyor. Senaryo da taktik de aynı. Gün gelecek bu kumpasların alçakça kumpaslar olduğu görülecek. Önemli bir sürece girmiş durumdayız. Önümüzde çok ama çok önemli bir seçim var. Yerel seçimlerde iktidar olmak gibi bir zorunluluğumuz var. Çünkü bizim belediyelerimiz sadece insan hakkına dayalı belediyecilik yapıyor. AKP ise sadece rant belediyeciliği yapıyor. Bizim için yeniden güçlü bir parlamenter sistemi hayata geçirmek için tarafsız bir Cumhurbaşkanını oraya oturtmamız lazım. Gücümüz herşeyimiz var ama önce kendi içimizde yine demokrasinin çok temel ilkelerinden biri olan uzlaşmayı dayanışmayı birlikte mücadele etme anlayışını mutlaka hayata geçirmeliyiz. Kol kola girmeliyiz. Kim kazanırsa kazansın kazanan sonuna kadar partimiz olacak ve İzmir’de herkesi kucaklayan kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışı hayata geçireceğiz. Bu kongrenin kazananı partimiz olacak. Bu kongrenin kaybedeni AKP olacak. Bu salonda bu anlayışla kongremizi yapacağız. Bu kongrede tartışma olmayacak. Akşam haberlerine bakanlara gereken dersi vereceğiz. Ben inanıyorum ki geçmişte yaşanan birtakım olumsuzlukların hiçbiri yaşanmayacak bugün. Yürekten kutluyorum. Tüm adaylara eşit mesafede, tarafsız, tüzük ve  yönetmeliklerin emrettiği şekilde davranacağız. Akşam birilerini sevindirecek bizi üzecek en ufak bir davranışı sergilemeyeceğiz” dedi.

Tekin Bingöl'ün açılış sözlerinin ardından Divan Kurulu oluşturuldu. Ednan Arslan, Mahmut Esat Arslan ve Fulya Türkeli Divan Kurulu üyeliğine seçildi. Ardından şehitler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

“KAHROLSUN FAŞİZM, YASASIN SOSYALİZM”

Bingöl’ün ardından konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, sendikacı olarak sendika alanında çalışma yaptıklarının altını çizerek, “Biz sendikacıyız. Bizim görevimiz çalışan işçinin sosyal haklarını korumak. Akşam başımızı yastığa koyduğumuzda memleketin felaket içinde olduğunu görüyoruz. Sizlerin onurlu bir geçmişiniz var. aydınlık gençliğiniz sizleri beklerken omuz omuza mücadele etmeniz gerekmektedir. Eğer biz yan yana mücadele edemezsek yarın çok geç olacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ örgütü araç oldu. Ondan sonra barış özgürlük mücadelesi veren insanlar hedef alındı. Belediye başkanları görevden alındı. Kendi başkanlarını istifa ettirdiler. CHP’yi korumak istiyorsak ayağa kalkmalıyız. Biz Ankara’da eşitlik özgürlük için biri miting yapmak istemiştik. Talebimiz barıştı ama o barış isteyen kardeşlerimizi katlettiler. Türkiye bir felaketin içinde. Bizle ayağa kalkmadıkça diktatörleri deviremeyiz. Ayağa kalkmalıyız. Mustafa Kemal’in kemiklerini sızlatmamak için ayağa kalkmalıyız. Ezilenler için ayağa kalkmalıyız. 2019 yılında olacak seçimlere karşı toplumsal muhalefetin içinde yan yana birlikte olmak zorundayız. Son söz eğer bu topraklarda barış adalet istiyorsak yan yana omuz omuza mücadele etmeliyiz. Kahrolsun faşizm, yasasın Sosyalizm” diye belirtti.

“DENİZ YÜCEL’İN LİSTESİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YAPILDI”

Buca İlçe Delegesi Oktay Gökdemir, yaptığı konuşmasında;  “Belediye başkanları örgütü tirelledi. Kötü bir il kongresi. Herkes dışarda pazarlık peşinde. Genel başkanımız açıklama yaptı; “Delegelerin işine karışmayın” diyor ama öyle olmuyor. Deniz Yücel’in listesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yapıldı. Benim şahitlerim var” şeklinde konuştu. 

BAYIR KONUŞTU, KOCAOĞLU GÜLDÜ…

İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır, konuşması sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gülümsemeleri dikkatlerden kaçmadı.

“BELEDİYE BAŞKANI, BELEDİYE BAŞKANLIĞINI YAPACAK”

Bayır yaptığı konuşmada, “Son iki kongrede yaşadığımızı şimdi de yaşıyoruz. Bunu söylemezsem partilerime hesap veremem. İki adayımız var. İkisi de genç. Bizim 34 senedir yaptığımız siyasette milletvekilli, milletvekilliği yapacak. Belediye Başkanı, Belediye Başkanlığını yapacak. Örgütte başkanı seçecek. Bizim geleneğimizde partiye ipotek koymak diye bir şey yoktur. Ben bu iki genç arasında neden taraf oldum? Belediye Başkanları, milletvekilleri içerisine girmesin diye tarafım. Örgüt üzerinde ayak oyunları oynamaya kimsenin hakkı yok. Bizim CHP’nin tarihide böyle bir şey yok. Hiç kimse bu kongrede Genel Başkanı yarıştıramaz. Hiç kimse Kemal Kılıçdaroğlu kaybetti diyemez. Bu ayrıştırma kongresi değil, birleştirici bir kongre. 3 büyük seçime gireceğiz.  Bir il başkanı itfaye eri gibi çalışmak zorundadır” ifadelerine yer verdi.

SÖZ BAŞKAN ADAYLARINDA...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir İl Örgütü, 36’ncı Olağan Kongresi devam ediyor. İl başkanlığı için Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel, kongre konuşmalarını yaptılar.

"TESLİM OLMAYANLAR ASLA YENİLMEZLER"

İlk olarak konuşan Deniz Yücel, CHP İl Kongresinin Türkiye ve İzmir'e yol göstereci olmasını istediğini belirterek, "Emperyalizme karşı ilk kurşunu atmış, gericiliğe ve faşizme karşı hep dik durmuş İzmir’de kongremiz gerçekleştiriyoruz.  Cumhuriyeti biz kurduk, biz yaşatacağız. Geçmişimizle övünmek tabii ki hakkımız ama bu bize daha fazla sorumluluk yüklüyor. 2002 yılında iktidara gelen siyasal İslamcı AKP, ülkeyi biraz daha kötüye götürüyor. Biz 15 Temmuz da ihaneti gördük. Şimdi de TBMM’yi bertaraf ederek OHAL’le ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Binlerce insan mağdur edildi. Ya susacaksın, ya hapishanelere atılacaksın’ diyorlar. Devletin kurumsal yapısı çökeltilmekte. Medya üzerinde müthiş bir baskı var. Onlarca gazeteci hukuksuz bir şekilde aylarca cezaevine gönderdiler. Biz biliyoruz ki teslim olmayanlar asla yenilmezler. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Biz halkız. Halkımızın daha da küçülerek umutlarının, mücadelesini veriyoruz" şeklinde konuştu.

"ÇİĞLİ VE BAYRAKLI'YI İKİ KERE ARADIM AMA SANIRIM ZAMANLARI YOKTU"

Yücel, "Hukuğun üstünlüğünü yeniden tesis ediceğiz. Ülkemizin dört bir yanına sarmaya çalışan terörler yerine barış türkülerini söyleyeceğiz. Biz kazanacağız, halk kazanacak. İzmir’in dağlarında çiçekler açacak. Adım Deniz Gezmiş’ten geliyor. Onun adını yaşatmak için var gücümle çalışıyorum. Hayalim; çağdaş, demokratik bir ülkede yaşamaktadır. Partime üye olduğumdan beri ne görev verildi ise yaptım. Her birimizi çok büyük sorumluklar düşüyor. Genel Başkanımızın, gerekte partimizin belli kesimin çizdiği bir profil vardı. Bunu da İzmir’de gerçekleştirdik. Foça’da Selçul’ta genç ilçe başkanlarımız var. Ben de bundan cesaret aldım. Ben de 40 yaşındayım. Bu konu da irademi göstermek için, belediye meclis üyeliği görevlerimden istifa ettim. Bütün ilçeleri gezdim. Çiğli ve Bayrak’lıyı iki kere aradım ama sanırım zamanları yoktu. Örgütümüz bana bu görevi verdiği şekilde bu görevi sonuna kadar yapacağım. Kongere ile gelip kongre ile gitmek isityorum. Herkesi kucaklayan bir anlayış gerçekleştrieceğim. Adamcı değil, örgütçü olacağım. Parti içi demokrasiyi işleteceğim. Bu salonda bulunan herkes benim ailemdir. Aydınlık bir Türkiye için mücadele edeceğim" ifadelerine yer verdi.

KAVGA ÇIKTI!

Yücel'in ardından kürsiye çıkan Utku Gümrükçü konuşmasının başında Aziz Kocaoğlu taraftarı olan Atilla Sertel'in de milletvekilliğini düşürülmesiyle ilgili dilekçe veren  Ozan Çelik, bir pankart açarak kürsiye yürümek isredi. O sırada Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger engellemeye çalışırken, saldırgan Aksünger'e yumruk attı. Ardından ise partililer birbirine girdiler. Divan Başkanı 15 dakika ara verildi.

GENEL BAŞKAN, VEKİLİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ!

İddialara göre Aksünger'in bu hareketine tepki gösteren İzmir milletvekili Ali Yiğit, "Sen Genel Başkan Yardımcısısın. Neden bu şekilde davranıyorsun" demesine Aksünger'in "Sanane" dediği ve Yiğit'in üzerine yürüdüğü söylendi.

"DENİZ YÜCEL VE UTKU GÜMRÜKÇÜ EL ELE VERECEK CHP'Yİ İKTİDAR YAPACAK"

Tekrar kürsiye çıkan Gümrükçü, isyancı ruhları geleneklerinde olduğunu vurgulayarak, "Emperyalizme karşı direnenlerdeniz.  Bizim birlikteliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. AKP faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Burası İzmir. Demokrasinin beşiği. Bu süreçte birbirimize daha sıkı sarılmalıyız. 2019 da 3 büyük seçim var. Bizim kaygımız yerel seçimler değil, cumhurbaşkanlığı. Tek adam diktasına boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, boyun eğmez. Bu solanda sevmediğim kimse yok. Makamını elinde almak istediğim kimse yok. Siyasette hep solda yer aldım. Siyasette ticari kaygım hiç olmadı ve böyle düşünenlerin hep karşısında oldum. Ben her zaman partime ne kazandırırım diye düşündüm. Ben kimsenin adamı olmam. Kimsenin önünde eğilmem. Arkamda sadece siz varsınız. Şimdi sizlerin karşısında 2019’daki kavgada en önde savaşmaya varım diyorum. Biz bu kongrede belediye başkanı adaylığı yapmıyorum. 2019’da 30 ilçeyi alacak bir il başkanı arıyoruz. Örgütün sesini duyan ve sesi olacağım. 2019’da yüzde 75 yapmaya var mısınız? Deniz’in arkasında kim var, Utku’nun arkasında kim var demeyeceksiniz. Kim daha iyi yapar diyeceksiniz. Deniz benim kardeşim. Biz onunla bu süreçte hiç kavga etmedik. Deniz Yücel ve Utku Gümrükçü el ele verecek CHP’yi iktidar yapacak" diye belirtti.

Son olarak; 30 kişilik il yönetim kuruluna 96, 9 kişilik il disiplin kuruluna 39, 52 partiliden oluşacak kurultay delegeliğine ise 145 kişi müracaat etti.

ANAHTAR LİSTELER BELLİ OLDU

CHP İl Kongresinde il başkanlığına aday olan Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel’in anahtar listeleri belli oldu.

Utku Gümrükçü:

 Yasemin Menokan Kılıç

Mehmet Emre Morsünbül

Mutlu Odabaş

Neşe Seçkin

Yaşar Sert

Hasibe Şenkul

Deniz Tolga İnci

Fikret Vatansever

Aliekber Yıldırım

Cem Yıldırım

Yılmaz Yıldız

Yaşar Yılmaz

Bünyamin Yolal

Şirin Akgün

Keziban Akyavaş

Adnan Alabay

Aynur Ataş

Volkan Bakallar

Mesut Bozkurt

Sedredil Coşkunel

Ercan Çınarlı

Görkem Çolak

Halil Eraltuğ

Ömer Berk Gönençer

Abdullah Güreşen

Ozan Ali İlgazi

Ayten Karadağ

Nevriye Keyik

Mehmet Kurnaz

Deniz Yücel:

Mert Can Malkaç

Kadriye Mutlu

Cüneyt Oğuz

Hasan Ali Oray

Çetin Özdemir

Özge Özdemir Pirepol

Hande Deniz Şentürk

Hacer Taş

Özkan Tice

Leman Tunus

Mehmet Türkbay

Fulya Türkelli

Mert Onur Üzer

Ömer Yener

Derya Aksu

Adnan Alabay

İrfan Can

Sedredil Coşkunel

Bu haber 2182 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()