Yeni Diyaliz Merkezi Törenle açıldı

İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi bünyesinde Kamu özel işbirliği ile hazır hale getirilen "Seher Gönül Akdağ Diyaliz Merkezi" törenle hizmete açıldı.

14 Mart 2018 - 12:11

Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene, Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Seferihisar Başsavcısı Arif Gedikoğlu, hayırsever Gönül Akdağ ve ailesi ile hastanelerin başhekimleri ve yöneticileri katıldı.    

"Gönül Akdağ gibi çok değerli bağışçıların verdikleri desteklerle hızımıza hız katıyoruz."

Törende konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Sağlıkta Dönüşüm Programı ile halkımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak, kaliteli sağlık hizmeti sunabilmek adına güzel işlerin yapıldığını belirtti, binaların yenilendiğini ve hizmetlere yenilerinin eklendiğini ifade etti. Ancak bürokrat olarak yetemedikleri noktalarda Gönül Akdağ gibi çok değerli bağışçıların verdikleri desteklerle hızlarına hız kattıklarını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur konuşmasına şöyle devam etti: 

"Diyaliz hastalarının zorlu bir yaşamları bulunuyor. Haftanın belli günleri uzun saatler diyaliz almak zorundalar. Eğer yaşadıkları yerde bu hizmeti alamıyorsa, kilometrelerce uzakta bir merkeze giderek diyalize giriyorlarsa hayatları daha da ızdıraplı ve zorlu bir hale geliyor. Bu anlamda yapılan bağış diyaliz hastalarının hizmet alımını ciddi anlamda kolaylaştırdığı için çok anlamlı. İşte bu sebeple Hayırsever Sayın Gönül Akdağ’a bölge halkı adına şükranlarımı sunuyorum."

"İzmir’de 3 bin 646 hastamıza 906 diyaliz cihazı ile hizmet veriliyor."

Sağlık Bakanlığının verilerini de paylaşan İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Salnur, Ülke genelinde 55 bin 756 diyaliz hastası bulunduğunu,  13 bin 884 diyaliz cihazı ile bu hastalara hizmet verildiğini, bir diyaliz cihazına ortalama 4 hastanın düştüğünü kaydetti. 

"İlimize baktığımızda ise 17’si kamuda, 3’ü üniversitede, 25’i özelde olmak üzere toplam 45 diyaliz merkezi bulunuyor. İzmir’de 3 bin 646 hastamıza 906 diyaliz cihazı ile hizmet veriliyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak yatalak durumda olup diyaliz merkezlerine nakil sırasında zorluk yaşayan hastalarımıza yönelik bir proje geliştiriyoruz." dedi.

"Selçuk–Urla kıyı şeridindeki diyaliz hastalarının mağduriyeti giderilecek."

Seferihisar Necat Hepkon Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Kemal Tarhan da konuşmasında, Selçuk–Urla kıyı şeridindeki diyaliz hastalarının mağduriyetini gidereceğini söyledi. "Seher Gönül Akdağ Diyaliz Merkezinin", 6 yatak kapasitesi ve 6 hemodiyaliz cihazı ile önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşündüklerini dile getiren Başhekim Dr. Tarhan şunlara değindi: 

"Seher Gönül Akdağ Diyaliz Merkezinin toplam maliyeti 332 bin 180 Lira. Çok değerli Sayın Gönül Akdağ 231 bin 580 Lira olan 6 diyaliz cihazını hastanemize kazandırdı.  Ben İzmir'in gönlünü kazanan Gönül annemizin, merhum annesi hatırasına yapmış olduğu bağışın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Konuşmaların ardından Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay tarafından hayırsever Gönül Akdağ'a plaket ve çiçek takdim edildi. 

Açılış törenine iştirak eden protokol üyeleri ve misafirler daha sonra Seher Gönül Akdağ Diyaliz Merkezinin açılışını gerçekleştirerek merkezi ziyaret etti. 

 

Bu haber 3000 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()