Hüseyin Küçükdemirci

Hüseyin Küçükdemirci

Serbest Muhasebeci - Mali Müşavir

Haydi Bayram Kredisini Kaçırmayın

30 Ağustos 2017 - 13:07

Hepimizin bildiği bir atasözümüz var “Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz” diye. Sanırım bu atasözümüz artık tarihe karıştı ve sadece Türkçe ve Edebiyat bilgisi derslerinde öğretilen, ödevlere konu bir söz olarak yer alacak.

Artık Müslüman mahallesinde bırakın salyangozu, satılmayan ne kaldı ki? 

Globalleşen dünyada, doğu ile batının arasında köprü olan, birçok milletin birlikte yaşadığı, kültürler zengini ülkemizde bundan daha doğal bir şeyde olamaz elbette!
Kapitalizmin iliklerimize kadar işlediği bugünlerde, tam bir yozlaşma ve kültürel çöküş içindeyiz. Başta Televizyon ve internet olmak üzere tüm görsel ve işitsel yayın materyalleri sayesinde günümüzün moda deyimi ile “algı yönetimi” yapılarak bildiğimiz doğruları başkalarının istediği gibi yaşamaya başladık.

Yılda sadece iki dini bayramımız var onların da adları şirinleştirilerek, Ramazan bayramı şeker bayramı, Kurban bayramı ise et bayramı olarak zihinlerimize yerleştirilmeye çalışılıyor. Ancak bununla da bitmiyor tabi birde son moda Geleneksel Bayram Kredisi saçmalığı var. 

Diyanetin internet sitesinde Allah'a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen kurban, dini bir terim olarak, Allah’a yaklaşmak ve O’ nun rızasına ermek için ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Wikipedia internet ansiklopedisinde kurban bayramının dini anlamından şu şekilde bahsediliyor, “……… Allah için bireyin her şeyini feda edebilecek olmasını, Allah'a teslimiyeti ve ona karşı şükür içinde olmayı ifade etmektedir. Kur'an 'da Hac Suresinde geçen şu ayet, kurbanın islam inancındaki yerini özetler: "Onların etleri ve kanları asla Allah’a ulaşmaz. Allah’a ulaşacak olan ancak, sizin O’nun için yaptığınız, gösterişten uzak amel ve ibadettir." (Hacc 22/36;37) “ 

Bu ifadeleri idrak ettiğimizde Kurban bayramı ve Banka kredisinin bir araya getirilmesi abesle iştigal değil midir? İslam dinin haram kıldığı yasakladığı faizi, İslam dinine mahsus bayramları kullanarak, bizlere satmaya çalışmaktadırlar. 

Komiklikler, şakalar ve müzikler eşliğinde yapılan reklamlarla bizlere sunulan jest, kaçırılmayacak fırsat  “Geleneksel Bayram Kredisi “ 

Vay be olaya bak hem bayram kredisi hem de geleneksel müthiş fırsat o zaman Bayram Kredisini Kaçırmayalım…

Bir de şu açıdan bakalım isterseniz Ramazan ya da Kurban bayramına has şarap üretildiğini düşünelim ve reklam sloganı “ Geleneksel Ramazan Bayramı Şarabı” ya da “Geleneksel Kurban Bayramı Şarabı” bu şarap üreten firmanın hali ne olurdu günlerce televizyonlarda gazetelerde linç eder yerin dibine sokardık. 

“Konu para olunca ses çıkaran yok mu ya da çıkan sesler duyulmuyor mu?”

Peki, sormak lazım şarap başka faiz başka mı? Şarap haram faiz haram değil mi?

Görülen o ki bizleri televizyon, internet ve teknoloji ile sömüren kapitalizm, dini değerlerimizi de para ile sömürmekten geri durmuyor. Güler misin, ağlar mısın? Dalgamı geçiliyor yoksa bilinçli ve cesurca yapılan bir saygısızlık mı?

Değerlerimizi satın almaya çalışanın suçu var da, satanın suçu yok mu?

Tüm İslam  leminin Kurban bayramının hayırlara vesile olmasını dilerken dinimize yakışan, gerçek ilim ve bilim insanlarının yetiştiği, kafa kesenlerin değil huzur ve barışın olduğu bir İslam coğrafyası ümidi ve duası ile 

Sevgi ve Selamlarımı sunuyorum.

 
Neşet Ertaş Rahmetli ne güzel yazmış.
Bilemedim Kıymatını Kadrini
Hata Benim Günah Benim Suç Benim
Eliminen İçtim Derdim Zehrini
Hata Benim Günah Benim Suç Benim

Bu yazı 2130 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..

Son Yazılar