Çağrı Gruşçu

Çağrı Gruşçu

İzmir Kent Konseyi Başkanı

Bu KHK'ya HÖH Denir!

29 Aralık 2017 - 07:55 - Güncelleme: 29 Aralık 2017 - 13:05

 

İran İslami Devrim Muhafızları Ordusu.

1979’da Ayetullah Humeyni tarafından kurulur. İran’da İslam devrimiyle birlikte rejimi koruma amacı taşır. Komutanları dini lider tarafından atanır. Polis teşkilatının asayişine müdahale eder. Bir köşe başında karşılaştığında kara çarşafının açıklık nispetine karar verirler.

Cihatçıdır.

***

Haşdi Şabi. 

Türkçe adıyla Halk Seferberlik Güçleri.
2014 yılında Irak’ta kurulur. İran destekli, çoğunluğu Şii olan paramiliter güçtür. Irak hükümetinin de desteklediği ‘ortak politik cepheyi’ barındıran örgüttür. ‘Işid’in boncuklusu’ denir.

Cihatçıdır.

***

Özgür Suriye Ordusu veya Hür Suriye Ordusu. (ÖSO)

2011 yılında kurulur. Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın temsil ettiği rejimi devirmek için oluşturulan silahlı örgüttür. Üyelerinin büyük çoğunluğunu, Suriye Silahlı Kuvvetleri'nden ayrılan asker ve subaylar oluşturur.

Cihatçıdır.

Hepsinin ortak noktası, cezai sorumsuz olmalarıdır.

***

Halk Özel Harekâtı (HÖH)

Türkiye’de bir dernek olarak kurulur. Ortadoğu cenderesi içinde asan, kesen paramilitarist güçlere Türkiye’de cesaret verecek bir oluşumdur. 

Cumhurbaşkanının cihat ilan ettiğini savunarak, ‘Elhamdülillah Osmanlı torunu’ olan bir TİM komutanı marifetiyle örgütlenir.

Söylemlerine göre cihatçıdır.

***

Peki, şeytan bunun neresinde?

Ana muhalafet partisinin genel başkanını kirli bir dille tehdit eden İçişleri Bakanı bu örgütlenme karşısında sessiz kalıyor.

Sonra bir KHK çıkıyor ve şöyle deniyor: "darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket edenlere, resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın cezai sorumsuzluk"

Yani bu ne demek? 

Sokaktaki adam ‘cihat adına’ kelle avlayacak. Sonra cezai sorumsuz olacak.

Adeta Ortadoğu’daki milis kardeşleri gibi.

Bir zamanlar yağan yağmurda beraber yürüdükleri FETÖ ve PKK dışında terör örgütü tanımı yapmayan, IŞİD ve DAEŞ gibi cihatçı oluşumlara terör örgütü diyemeyen hükümet bu oluşuma ne der bilmiyorum ama çıkarılan bu KHK’ya HÖH denir!

​​​​​​

Bu yazı 2137 defa okunmuştur .

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Mesut Bahtiyar
    6 yıl önce
    Valla ne diyeceğimi bilemedim. HÖH demişsiniz son noktayı koymuşsunuz. Tebrikler...
  • nihat
    6 yıl önce
    çok güzel bir yazı tebrik ederim çağrı bey. bu khk ya ancak höh demeliyiz. hükümet ülkeyi kaosa sürüklemek istiyor. çok uluslu şirketlerin ve siyonizmin de istediği budur. ülkeyi böl parçala yönet düşüncesiyle ortadoğu zindanına mahkum edecekler.

Son Yazılar