Uygar Çocuk Evi'nin İkinci Şubesi Çiftehavuzlar'da

17 yıldır Bostanlı'da hizmet veren Uygar Çocuk Evi ikinci okulunu açmanın mutluluğunu yaşıyor. Uygar Çocukevi'nin ikinci şubesi Çiğli Çiftehavuzlar'da 98 öğrenci kapasitesiyle hizmet veriyor.

09 Nisan 2016 - 10:21

Şubeleşme çalışmalarını uzun süredir planladıklarını belirten Uygar Çocukevi Kurucusu Sevgi Temizer, velilerden ve çevreden gelen talebin bu süreci hızlandırdığını söyledi.

Uygar Çocukevi olarak kayıt döneminde kontenjanlarını erken doldurdukları için her yıl yaklaşık 40 öğrenciyi üzülerek geri çevirmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Temizer, “Hem aileler çocuklarını getiremedikleri, hem de biz çocuklarımızı okulumuza alamadığımız için üzülüyorduk. Bu yüzden de ikinci bir şube açma düşüncemiz hep vardı. İkinci şubenin yakınımızda olmasını istiyorduk. Ancak, semtimizin dışında da bizi tanıyanlar, “Niye bizim semtimizde de okul açmıyorsunuz? diye tatlı bir sitem ediyorlardı. Gelen çocuğun burada huzurlu olması, velinin bizdeki beklentilerini verdiğimiz sözün üstünde karşılamamız iki tarafı da mutlu ediyor. Memnuniyet de beraberinde büyümeyi getirdi” diye konuştu.

EN GÜZEL YATIRIM ÇOCUĞA YAPILANI

En güzel yatırımın çocuğa yapılan yatırım olduğunu vurgulayan Sevgi Temizer, “Amacımız insanların en değerli varlığı olan çocuklarımıza en güzeli sunabilmek. Her zaman açık iletişim ve şeffaflıktan yana bir eğitim için uğraştık. Bizim bünyemizdeki her evladımız ailelerinin evlatları olduğu gibi bizim de evlatlarımız ve aynı dili konuşan insanların bir araya geldiği bir topluluk yaratmak için çaba sarf ediyoruz” ifadesini kullandı.

Çiğli Çiftehavuzlar'da hizmet verecekleri ikinci okulun tamamen Milli Eğitim şartlarına göre okul planı ile yapılmış bir yer olduğunu ve trafiğin çok yoğun olmadığı bir bölgede bulunduğunun altını çizen Temizer, “Çevrede çok anaokulunun bulunması da bizi bu yöne çekti.Çünkü aynı işi yapan insanlar birbirine yakın çalışırlarsa çok daha başarılı olurlar. Eğitimde istikrar çok önemli. Orada herkes birbirini daha iyi eğitim için hırslandırıyor. Biz veliler ile ilk toplantıyı yaptığımızda çok donanımlı gitmiştik. Çok güzel bir toplantı oldu ve veliler de çocuklarıyla ilgili büyük bir güven duygusu yaşadılar” diye konuştu.

4 KATLI, TOPLAM 670 METREKARE...

Yeni okullarında drama odasından, yemekhane ve konferans salonuna kadar birçok faaliyet alanının bulunduğunu söyleyen Temizer sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulumuz 4 katlı ve içinde asansör bulunuyor. 670 metrekarelik bir alana sahip. İki bahçemizin toplam alanı da 210 metrekare. Kontenjan 98 olduğundan kadromuz da giderek artacak. Yarım günlük İngilizce eğitimi için İngilizce öğretmenimizin yanı sıra; modern dans, halk dansları ve satranç dersleri var. Amacımız burada da Bostanlı'da olduğu gibi çocuklarımıza en iyi eğitimi sunmak” 

 

Bu haber 1709 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()