Urla İşçisinin Sözleşme Bayramı

Urla Belediyesi’nde çalışan kadrolu ve taşeron firmasından Belediye şirketine geçen işçiler adına 2020 yılına kadar 2 yıllık toplu sözleşme imzalandı. Sözleşmeyle özellikle taşeron kadrolarından gelen işçiler yeni haklara kavuştu.

05 Mayıs 2018 - 10:07

DİSK Genel İş İzmir 4 No’lu Şube ile imzalanan sözleşme ile işçilerin yıllık çıplak ücretleri ise yüzde 17 oranında artarken, sosyal yardımlarda da bu oranlarda artış sağlandı. 1 Mayıs’ta işçi bayramını kutlayan Urla Belediyesi çalışanları, hemen ardından sözleşmeyle kavuştukları hakları Belediye Başkanı Sibel Uyar ile birlikte kutladı.

Başkan Sibel Uyar, “Ben işçi emeklisi bir babanın çocuğuyum. Babam bana (İşçinin emeği teşekkürle ödenmez ve alın teri kurumadan hakkını ödemelisin) derdi. Sözleşmeyi imzalarken bu duygularla imzalıyorum. Bir başka mutluluğum ise taşeron kadrolarında iken bazı hakları alamayan işçilerimize yeni haklar sağlamak” dedi. 

Birlikte hareket etmek

DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko, Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş yöneticileri, şube başkanları ile Çeşme ve Seferihisar’dan işçilerin katıldığı tören Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı. Genel İş 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener, Başkan Sibel Uyar’a işçiler adına teşekkür etti, “İlk günden bu yana emekten yana tavrını koyan başkanımız Sibel Uyar’a teşekkür ederiz” dedi. Urla Belediyesi’nde sadece Başkan Sibel Uyar’ın sendika üyesi olmadığını belirten Sevgener, “Sayın Başkanımız üye olmasa da bizimle birlikte” dedi. 

Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan da Başkan Sibel Uyar’ı kutladı. Yaptığı çalışmaların Türkiye’nin her yanında duyulduğunu belirten Çalışkan, “Böylesine emekten yana bir Belediye Başkanı ile sözleşme yapmak çok sevindirici” dedi. 

Büyük bir aileyiz 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise konuşmasında, Urla’daki tüm üretimi çalışanlarla birlikte yaptığını hatırlattı, “Biz büyük bir aileyiz. Aslında bu masada ben de işçilerimin tarafındayım. Bizim bütçemiz, araçlarımız gibi amaçlarımız da ortak. Hepimiz Urla için çalışıyoruz” dedi. Uyar şunları söyledi:

“Ben işçi emekli bir babanın kızıyım. Babam bana (emeğin hakkı teşekkürle ödenmez, işçinin teri kurumadan parasını ödemelisin) derdi. Bön böyle büyüdüm. Birlikte hareket etmek çok önemli. Birlikte olursanız sizi kimse yıkamaz. Bu sözleşme ile kadrolu işçilerimizin ücreti yüzde 17 arttı. Kıdem tazminatı da o oranda arttı. Sosyal yardımlardaki artış oranı yüzde 15 oldu. Kadınlara burada bir ayrımcılık yaptık ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın işçilerimize 1 yevmiye ikramiye vereceğiz. Bir başka üzüntümü de giderdim. Taşeronda çalışırken işçilerimize veremediğimiz bazı haklar vardı. Şimdi onları da vereceğiz. Sanki Evlat ayırıyor gibi üzülüyordum. Şimdi o çalışanlarımıza ek haklar sağladık. Yemek, yakacak, öğrenim yardımı, bayram ikramiyeleri vereceğiz. Bu çalışanlarımız ayrıca Bankalarından promosyon 890 lira tutarında promosyon alacaklar. Mayıs ayında da 9 aylık geçmiş fark ücretleri ödenecek. “

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, işçilerine hedeflerinin ülke için aynı olduğunu da anımsatırken, “Bizler laik demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerinden hiçbir zaman ayrılmadık, ayrılmayacağız” dedi.

Törende konuşan DİSK Eski Genel başkanı Kani Beko ise Sibel Uyar’a teşekkür etti, bundan sonra da DİSK ve çalışanların yanında olmaya devam edeceğini kaydetti. 

Toplu sözleşmenin ardından DİSK 4 Nolu Şube Başkanı Şükret Sevgener ile Şube Sekreteri Aydın Tekin Başkan Sibel Uyar’a tarihteki ilk toplu sözleşmeyi parşömen kağıdına yazılı olarak armağan etti. 

Törenin ardından meydanda işçiler ile Başkan Uyar marşlar söyledi, halaylar çekti.

 

Bu haber 1558 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()