Unesco'nun "Kardeş Okullar Ağı"nda İzmir'den bir okul

Öğrencilerinin, ulusal ve uluslararası projelere katılmasını destekleyen ve dünya vatandaşları yetiştiren İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, “Tarihi haritalar bir şehrin tarihi mirasını ortaya koymada araç olabilir mi? / 1905 GOAD Haritaları Örneği” isimli projesiyle UNESCO ASPnet Programı tarafından, Kardeş Okullar Ağı’na Türkiye’den katılmaya hak kazanan ilk ve tek okul oldu.

15 Ocak 2018 - 09:20

Yerel Tarih Kulübü öğrencileri, Harita Mühendisi Charles Eduard Goad’ın İzmir için Fransızca olarak hazırlanan paftalara ait yol ve yapı veri tabanlarını baz alarak yaptıkları analizlerle, 20. yüzyıl başlarındaki İzmir’in kent dokusu ile birlikte günümüze gelebilen ya da yitip giden tarihi ve kültürel miras hakkında çarpıcı bilgilerden oluşan bir kitap hazırladılar. 

Bu projeyle yaptıkları başvuru sonucunda 32 proje arasından programa dahil olma hakkını kazanan İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi,1953 yılında kurulan, yüz seksenden fazla ülkede on binin üzerinde kurumun yer aldığı bu evrensel eğitim ağının bir parçası olmaya hak kazanmış oldu. 

Bu şanslı öğrenciler bundan sonra UNESCO ASPnet logosunu kullanmaya ve ilerleyen dönemlerde dünya sorunları, Birleşmiş Milletlerin rolü, sürdürülebilir kalkınma için eğitim, barış, insan hakları ve kültürlerarası öğrenme temaları etrafında  projeler oluşturup bu ağ sayesinde uluslararası işbirlikleri oluşturma hakkıyla beraber daha büyük başarılar kazanma imkanlarına da sahip olacaklar.

Bu haber 2288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()