TÜYAP’TA BERGAMA VE BAYATLI RÜZG RI ESMEYE DEVAM EDİYOR

“KADİM PERGAMON VE OSMAN BAYATLI”

20 Nisan 2016 - 14:42

Bu yıl düzenlenen 21’inci İzmir TÜYAP Kitap Fuarı’na katılan ‘tek belediye’ olan Bergama Belediyesi,  kitap fuarında “Kadim Pergamon ve Osman Bayatlı” konulu söyleşi düzenledi.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in de izlediği söyleşinin moderatörü Bergamalı şair Halim Yazıcı, konuşmacıları ise Osman Bayatlı’nın kızı Güngör Bayatlı Aydemir ve Bergama eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın oldu.

BABAM YAŞAMINI BERGAMA’YA ADADI

Uygarlıklar beşiği, ilkler şehri Bergama’nın insan hazinelerinden, Bergama Müzesi’nin kurucusu, eğitimci yazar Osman Bayatlı’nın tüm eserlerinin yeniden basılmasını sağlayan Bergama Belediyesi’nin düzenlediği söyleşi konuşan Güngör Bayatlı Aydemir, babasıyla ilgili anılarını paylaştı. Bayatlı; “Osman Bayatlı yaşamını Bergama’ya adamış, Atatürkçü bir eğitimciydi. O’nun bıraktığı eserlerin Bergama Belediyesi tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğini biliyorduk. Bu sebeple kitapların basımında emeği olan herkese özellikle de Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e ailem adına teşekkür ediyorum” dedi.

Bergama’nın eski Belediye Başkanı Sefa Taşkın ise sözlerine kitapların yeniden basımını sağlayan Başkan Gönenç’i kutlayarak başladı. Osman Bayatlı’nın yaşamı ve yaptığı işler hakkında konuşan Taşkın, Bergama’nın tarihi hakkında da slayt gösterimli bilgiler verdi.

TÜM TÜRKİYE’DE YAYGINLAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Söyleşinin ardından konuşan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise, “Bergama 2500 yıldan beri yaşayan bir kent. Bergama’yı böyle kısa bir zamanda anlatmanın imkânı yok. Ama şanslıydık, bunu en iyi yapacak kişiler aramızdaydı. Sevgili Sefa Taşkın’a, Halim Yazıcı’ya ve Güngör Bayatlı’ya çok teşekkür ediyorum” dedi. Söyleşi sonrası yeniden yayımlanan Bayatlı kitapları ve fuara yansıması hakkında bilgi veren Başkan Gönenç; “Yaklaşık bir hafta oldu kitaplar basılalı ve bu kitapları nasıl elde edebiliriz diye inanılmaz sayıda telefon alıyoruz. Daha önce kitapları belediye eliyle ulaştırmayı düşünmüştük. Ama büyük bir olasılıkla yayın evleriyle anlaşıp kitapların tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını sağlama yoluna gideceğiz. Açıkçası bu ilgi fuara da yansıdı ve bizim de beklemediğimiz bir sonuç oldu. Bu ilgi doğru işi yaptığımız konusunda bizi hem mutlu ediyor, hem de cesaretlendiriyor “ dedi.

Bu haber 1555 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
 Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu
Sakız ağacı fidanları toprakla buluştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()