Türkiye raporunu yayınladı

IMF'nin Türkiye'ye ilişkin değerlendirmeleri içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu yayımlandı.

23 Nisan 2016 - 09:24

IMF'nin 4. Madde Konsültasyon Raporu'nda 'nin çeşitli şoklara rağmen büyüme direncini koruduğu belirtildi.

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF)Türkiyeye ilişkin değerlendirmeleri içeren 4. Madde Konsültasyon Raporu yayımlandı.

MF Yönetim Kurulunun, Türkiye'nin 2015 yılındaki büyüme performansını memnuniyetle karşıladığı vurgulanan raporda, "Türkiye'de ekonomik büyüme çeşitli şoklara rağmen direncini korumaya devam ediyor. İç talebe dayanan büyüme, genişlemeci para ve maliye politikalarıyla desteklenmeyi sürdürüyor" değerlendirmesi yapıldı.

Raporda, iç tüketimin bu yıl yüzde 30 civarında arttırılan asgari ücret ve gevşetilen makro ihtiyati düzenlemeler çerçevesinde daha da yükseleceği ancak dış dengesizliklerin de artan tüketim ve bankacılık harici sektörlerdeki kambiyo uyumsuzluklarıyla birlikte çoğalacağı kaydedildi.

"EN ÖNEMLİ RİSK SERMAYE ÇIKIŞLARI"

IMF raporunda ayrıca sermaye çıkışlarındaki olası hızlanmanın Türk ekonomisi için risk teşkil ettiği belirtilirken, "Ekonomi dış şoklara karşı kırılganlığını sürdürüyor. Sermaye çıkışlarındaki hızlanma Türkiye için en büyük risk olarak kalmaya devam ediyor. Bu nedenle, ekonominin yapısal nedenlerle düşük seyreden iç tasarruf oranını artırmak ve dış dengesizlikleri düşürmek suretiyle dengelenmesi önceliğini koruyor" ifadelerine yer verildi.

Türk hükümetinin, bu bağlamda iddialı bir reform programı açıkladığına işaret edilen raporda tasarrufları, verimliliği ve kadın iş gücünü artırmayı hedefleyen reformlara öncelik tanınması tavsiyesinde bulunuldu. IMF yetkilileri, aynı zamanda reformların sonuçları ortaya çıkana kadar talep yönetiminde sıkı mali ve parasal politikaların uygulanması gerektiği savundu.

"ENFLASYONU DÜŞÜRMEK İÇİN SIKI PARA POLİTİKASI UYGULANMALI"

IMF'nin 4. Madde Konsültasyon Raporu'nda, dikkati çeken bir başka başlık enflasyon konusu oldu. Türkiye'de enflasyonun yüksek seyrettiğine işaret eden IMF, bu sorunun çözümü için de sıkı para politikası uygulanması önerisinde bulundu.

Bu haber 1195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
CHP’li Yücel, “Şimdi de çöp konteynırı mı olacağız?”
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()