Trump Başstratejisti Steve Bannon'ı da Kovdu!

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimleri kazanmasında büyük payı olan Beyaz Saray başstratejisti Steve Bannon ile de yolları ayrıldı. Bannon en son, ırkçı saldırılar hakkında Trump'tan farklı düşündüğünü açıklamıştı.

19 Ağustos 2017 - 13:19

ABD Başkanı Donald Trump’ın Beyaz Saray ekibinde sular durulmuyor. Son olarak, Trump’ın önde gelen danışmanlarından olan Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon görevinden ayrıldı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee-Sanders ayrılığın ‘karşılıklı anlaşma’ya dayandığını söylese de, New York Times gazetesi Trump’ın Bannon’u kovduğunu yazdı. Habere göre Bannon kovulmuştu ama Beyaz Saray yetkilileri bunun ne zaman ve nasıl açıklanacağı karar vermekte zorlanıyordu. Gazete, iki kaynağa dayandırdığı haberde Bannon’ın 7 Ağustos’ta istifasını verdiğini ve bu durumun bu hafta açıklanmasının beklendiğini ancak Charlottesville kentindeki ırkçı eylemler ve saldırılar yüzünden bunun ertelendiğini belirtti. Trump, başdanışmanına güvenip güvenmediği konusundaki soruları yanıtsız bırakıyordu. Hafta içinde bir basın toplantısında Bannon’ın geleceği ile ilgili soruyu da “Göreceğiz” diye yanıtlamıştı.

IRKÇI SALDIRIDA TRUMP’LA KAFA TUTTU

Bannon en son Virginia Eyaleti’nin Charlottesville kentinde gerçekleşen olaylarla ilgili olarak Trump ile ayrı konuma düştü. Beyaz Saray Başstratejisti Bannon, Virginia Eyaleti’nin Charlottesville kentinde bir kişinin öldüğü şiddet olaylarına karışan ve beyazların üstünlüğünü savunan grupları “soytarılar” olarak nitelendirdi. Steve Bannon, Trump’ın başkanlık seçimini kazanmasında önemli payı olduğu düşünülen ve aşırı sağcıların ana haber kaynaklarından biri olarak görülen Breitbart haber sitesinin editörlüğünü yapmıştı. Bannon beyazların üstünlüğünü savunanlara yönelik sert eleştirilerini ise The American Prospect dergisine verdiği röportajda dile getirdi.

Röportajda ekonomik milliyetçilikle beyazların üstünlüğünü savunanlar arasında bir bağ olup olmadığının sorulması üzerine, “Etnik milliyetçilik, zavallılar” diyen Bannon, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunlar uç noktadaki görüşler. Bence basın bunlara fazla yer veriyor, bunları ezmeye çalışmalıyız, daha fazla ezmeye çalışmalıyız.” Bannon röportajında “Bunlar bir grup soytarı” ifadelerini de kullandı.

Steve Bannon, daha önce Amerikan New York Times gazetesine verdiği bir röportajda da etnik milliyetçiliği desteklemediğini söylemiş ve milliyetçilikteki amacının küreselleşmenin olumsuz etkilerini frenlemek olduğunu belirtmişti. Trump, Charlottesville’deki protestolarda yaşanan şiddet olaylarında ‘her iki tarafın da sorumlu olduğunu’ söylemesi üzerine eleştiri oklarının hedefi olmuştu.

Bu haber 503 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste açılacak”
Kılıç, “Sığacık halka kapatılıp, yabancı turiste...
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli amacımız”
Başkan Tugay, “Kültürel mirasımızı korumak en önemli...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()