TEOG İle Mesleğinizi Seçin

Binlerce öğrenci 27-28 Nisan tarihlerinde yapılacak TEOG sınavında ter dökecek. İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri, öğrencilerin büyük bölümünün TEOG tercihleri ile mesleklerine karar vereceklerini söyledi.

19 Nisan 2016 - 09:27

Kamu ve özel okullardaki binlerce orta öğretim öğrencisi, eğitim hayatları açısından önemli bir dönemeç olan TEOG'da yarışacak. Bornova'daki İzmir Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yöneticileri TEOG'un öğrencilerin meslek seçimi açısından çok önemli olduğunu söyledi.  Bu sınava girecek öğrencilerin büyük bölümünün mesleklerini seçtiğini anlatan lise yetkilileri, "Öğrenciler bu sınavla gitmek istedikleri Anadolu, Fen, Askeri ve Teknik liseleri seçecek. Bizim faaliyet alanımız olan Sağlık Koleji, teknik liseler içerisinde yer alıyor. Teknik lisesini seçen öğrenci aynı zamanda mesleğini de seçmiş olacak" dedi. 
 
HER ARAYAN ÖĞRENCİ VE VELİYİ BİLGİLENDİRİYORUZ
 
Okullarında görevli Rehberlik ve Meslek öğretmenlerinin TEOG, tercihler, liselerindeki bölümler hakkında her öğrenciye bilgilendirme yaptığını belirten okul yetkilileri, "Tüm öğrenciler TEOG, meslek seçimi hakkında bilgi almak için bizleri arayabilir" dedi. Devlet teşviği (3750 TL) kontejyanlarının sınırlı olduğunu belirten okul yetkilileri, "Teşviği hak eden öğrenci sınıfta kalmadığı sürece 4 yıl boyunca devlet desteği devam edecek. Devlet teşvik ücretine her yıl bir artış uyguluyor" diye konuştu. 
SAĞLIKTA İSTİHDAM SORUNU YOK
Okullarında indirimli kayıtların devam ettiğini belirten okul yetkilileri, "İzmir  Sağlık Koleji'nde indirimli kayıtlar devam ediyor. Sağlık çalışanları istihdam sorunu yaşamadan mesleklerine başlayabiliyor" dedi.  İzmir'in sağlık alanındaki ilk koleji olan okulda, hemşirelik, ATT, anestezi, Hemşire Yardımcılığı, Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümlerinde eğitim veriliyor. 

Bu haber 2283 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()