Taşlardan Sanat Şaheserlerine

17 Aralık 2017 - 21:14

SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri bu sene bir mozaik sanatçısının eserlerinin halka ulaşmasına aracılık ediyor. Antakyalı Mozaik Sanatçısı Onur Aslanyürek’in her metrekaresinde binlerce taşı nakış nakış işlediği eserler büyük beğeni topluyor.

‘Mozaik’ hünerli ellerin doğayla dansıdır

Binlerce yıldan beri, mabetlere, villalara ve daha birçok önemli yapıya görkem, sıcaklık, özgünlük ve üslup kazandıran mozaiğin bir sanat olduğunu vurgulayan sanatçı Onur Aslanyürek, ilk günkü kadar canlı ve kalıcı bir malzeme olması nedeniyle her daim büyük ilgi gördüğünü söyledi. Aslanyürek, “Topraktan gelen malzemeleri belli bir ahenkle hünerli ellerin yan yana dizdiği sanat eserleridir mozaik. Küçük, birbirinden farklı, üç boyutlu parçaları bir yüzey üzerinde yan yana getirerek resim oluşturma tekniğine ve ortaya çıkan esere insanlığımız “MOZAİK” adını verdi. Bir mozaik sanatçısını; tasviri akılında, becerisi ellerinde, malzemesi doğanın koynunda saklıdır”dedi.

Özel mozaik istekleri değerlendiriliyor

Mozaiğe çok farklı zamanlarda ve çok farklı kültürlerde rastlanmasına rağmen, dünya mozaik sanatında Hatay’ın önemli bir yeri var. Antakyalı olan Mozaik Sanatçısı Onur Aslanyürek, “Dünya’nın en büyük Mozaik Müzesi Hatay’da kuruluyor. Sanırım bizim bölgemizin mozaiğe karşı özel bir ilgisi var. Doğduğum günden bu yana bu sanattaki zenginlik, tarihi süreç beni çok etkiledi; o yüzden de eserlerimde günümüz modern formlarının içinde tarihteki desenleri işlemeyi seviyorum. 16 gün kadar İzmir Bayraklı Tepekule Kongre Merkezinde olacağım. Eserlerimizin tanıtımını ve sıcak satışlarını gerçekleştireceğim. Sevgili İzmirlilerden bazıları kendileri ve sevdiklerinin resim mozaiklerini istedi. Bunları da gerçekleştireceğim”şeklinde konuştu.

31 Aralık akşamına kadar açık kalacak SOUVENIR Hediyelik Eşya Günleri kapsamında Mozaik Sanatçısı Onur Aslanyürek’in Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’ndeki standı ziyaret edilebilecek.

Bu haber 1168 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Çamdibi Kapalı Pazar Yeri’nde büyük dönüşüm başlayacak
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()