Suriye'den Türkiye'ye Kimyasal Suçlaması

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat, Türkiye, İngiltere ve ABD'yi 'teröristlere kimyasal silah vermekle' suçladı. Mikdat, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne soruşturma çağrısı yaptı.

17 Ağustos 2017 - 14:33

Suriye yönetiminden Türkiye, ABD ve İngiltere’ye kimyasal silah suçlaması geldi. Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, bu üç ülkenin Suriye’deki silahlı gruplara ‘zehirli malzeme ve silah verdiğini’ savundu.

Suriye devlet ajansı SANA’nın haberine göre Mikdad, ‘bir dizi Batılı devletin teröristlere savaş suçları işlemeleri için büyük miktarlarda özel malzemeler verdiğini’ söyledi; bu malzemelerin için de Türk yapımı kimyasal silahların da bulunduğunu öne sürdü. Suriyeli bakan yardımcısı, söz konusu malzemelerin kimyasal silah yapımında kullanıldığını savundu.
 
Mikdad, Halep’te ve başkent Şam’ın doğusunda Suriye ordusu tarafından yeni ele geçirilen bölgelerinde kimyasal malzeme depolarının bulunduğunu söyledi; bu depolardan çıkan el bombaları ve roketlerin içinde ABD ve İngiltere’de yapılmış kimyasallar tespit edildiğini savundu.

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Miktad, Şam’da gazetecilerle buluşmasında, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nü (OPCW) de “ABD, İngiltere ve Türkiye’nin Suriye’deki terör örgütlerine uluslararası yasaklı olan zehirli malzemeler vermesini soruşturma” çağrısında bulundu.

Kaynak: Duvar
Bu haber 715 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()