Sporda marka kent Bornova

Bornova Stadı’nın ardından Atatürk Spor Kompleksi de Süper Lig’de

20 Ekim 2017 - 13:34 - Güncelleme: 20 Ekim 2017 - 13:59

Sporda marka kent Bornova

Bornova Stadı’nın ardından Atatürk Spor Kompleksi de Süper Lig’de

Anadolu’da futbolun ilk oynandığı kent olan Bornova spor konusunda ilkleri yaşamaya devam ediyor. Bornova Stadı’nda İzmir’in en üst liglerde yer alan iki ekibi Göztepe ve Altınordu’ya ev sahipliği yapan Bornova Belediyesi’nin kente kazandırdığı Atatürk Spor Kompleksi de artık Süper Lig’de. Geçtiğimiz sezon şampiyon olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükselen Beckerspor bu ligde İzmir’deki ilk maçına Galatasaray karşısında yine Bornova’da çıktı.

 

2016 yılında hizmete açılan ve kısa süre içerisinde İzmir’de salon sporlarının adresi haline gelen Atatürk Spor Kompleksi, Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçlarına ev sahipliği yapmaya başladı. Geçtiğimiz yıl aynı salondan şampiyon olarak Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkan Bornova Beckerspor, bu ligde İzmir’deki ilk maçına Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nde çıktı. Ligin iddialı ekibi Galatasaray ile karşı karşıya gelen İzmir temsilcisi, maçı 79 – 90 kaybetse de sergilediği mücadele ile büyük takdir topladı.

 

Sporda marka kent olduk

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Atatürk Spor Salonu’nun ev sahipliği yaptığı ilk Kadınlar Basketbol Süper Ligi maçını Bornova Kaymakamı Mustafa Gündoğan ve Bornova Beckerspor Başkanı Volkan Kebir ile birlikte izledi. Futboldan basketbola İzmir’in en üst liglerde yer alan takımlarını Bornova’da ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyleyen Başkan Atila, “Kente kazandırdığımız tesislerin böylesi önemle takımlara, liglere ve organizasyonlara ev sahipliği yapması ne kadar doğru yatırımlar gerçekleştirdiğimizin en önemli göstergesi. Bornova artık sporda marka bir kent oldu. Üstlendiğimiz bu misyon sadece Bornovamızın tanıtımına değil, ekonomisini de önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

 

Bornova Belediyespor’da aynı salonda

Bu sezon Erkekler Türkiye Basketbol İkinci Ligi’ne yükselen Bornova Belediyespor takımı da maçlarını Atatürk Spor Kompleksi’nde oynuyor. Yeşil-Beyazlı ekip bu ligdeki ilk maçını oynadığı salonda Kepez Belediyespor’u 111-29 yenerek zirveye yerleşti.

 

Dev organizasyonların adresi

İçerisinde Milli Takımımızın efsane oyuncularından Hüseyin Beşok’un adını verildiği bir antreman salonu da bulunan 2 bin 500 seyirci kapasiteli Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi, geçtiğimiz sezon sekiz takımın mücadele ettiği Basketbol Kadınlar Türkiye Kupası Finalleri de ev sahipliği yapmıştı.

Türkiye Genç Erkekler Basketbol Şampiyonası finalleri, Üniversiteler Spor Ligi’nin Basketbol Finalleri, Yıldız Kız ve Erkek Milli Basketbol Takımı’nın Ege Bölgesi seçmeleri, NCAA Türkiye seçmeleri gibi önemli organizasyonlar da 10 Mayıs 2016’da hizmete açılan Bornova Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi’nde yapıldı. Kompleks’te Göztepe Erkek Hentbol Takımı ilk Avrupa Kupası maçına çıktı. Sarı-Kırmızılı ekip, Hentbol Erkekler Süper Ligi’nde liginde seyirci rekorunun kırıldığı Beşiktaş maçını da aynı salonda oynadı.

 

Bu haber 586 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()