'Sosyal Belediyecilikten Lideriz'

Torbalı Belediyesi ilçenin farklı mahallelerinde bir dizi sosyal projeyi hayata geçiriyor.

23 Nisan 2017 - 12:15

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “ her mahalleye eşit hizmet hedefliyoruz”

Torbalı Belediyesi ilçenin farklı mahallelerinde yapımına başladığı Sosyal Eğitim Merkezi (TOSEM) lerin ikisini tamamladı. Bazı semtlerde ise çok amaçlı Köy Konakları yapılıyor.

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, bütün mahallelere eşit hizmeti öngören 135 projenin adım-adım gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi “Hızlı göç alan, farklı sosyal sorunların yaşandığı Torbalı’da Belediye olarak sosyal amaçlı, doğrudan insan odaklı yatırım ve projelerimizi birer-birer hayata geçiriyoruz.
Belediyemiz bünyesinde kurulan ve halen inşaatları devam eden Torbalı Belediyesi Sosyal Eğitim Merkezlerinde (TOSEM) toplumun farklı kesimleri için çok amaçlı sosyal sorumluluk projeleri öngörülüyor. TOSEM’ lerin ikisinin inşaatı bitti, 4’ü ise proje ve ihale aşamasında.

TOSEM projemizin bilimsel, sosyal, toplumsal hedeflerinin gerçekleşmesinde sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SOSYAL MARKET İNŞTI DA BİTMEK ÜZERE
Tepeköy Mahallesinde yapımına başlanan sosyal market inşaatının ise bitmek üzere olduğunu, bu marketin çok önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Başkan Görmez konuşmasını şöyle sürdürdü” Sosyal Marketimizde yüzlerce ailenin hiçbir bedel ödemeden, teşhir edilmeden, SOSYAL KART’ la günlük ihtiyaçlarını giderebilecekleri dijital sistem kuruluyor. Aileler çocuklarıyla sosyal markete gelip kartlarına yüklenen limiti oranında alışverişlerini yapabilecekler. İnşallah 2017 yılında marketimizin raflarını, depolarını doldurup hizmete açılacağız” dedi.

İZMİR’İN EN BÜYÜK ENGELLİ EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI.
Sosyal yaşama yeterince katılamayan, ailelerinin de günlük hayatlarını zorlaştıran yetişkin engelliler içinde Torbalı’da İzmir’in en büyük rehabilitasyon merkezini hizmete açtıklarını ifade eden Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez” 10 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan merkezde eğitim amaçlı sınıflar bulunuyor. Torbalı Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği proje ile ilçede yaşayan 23 yaş üzeri zihinsel engelli bireylerin ekonomik ve toplumsal hayata entegrasyonu amaçlanıyor. Merkeze kayıtlı 120 kursiyerimiz devam ediyor “ ifadelerini kullandı.

EVDE BAKIM HİZMETİNDEN 300 AİLE YARARLANIYOR.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, kısa süre önce hizmete açılan Evde Bakım biriminin 300 aileye ulaştığını da hatırlatarak “ Torbalı Belediyesi ilçe sınırları içerisinde yatağa bağımlı yaşayan 65 yaş üstü bireyler ve yaş sınırı olmaksızın tüm yatağa bağlı engelliler için evde bakım hizmeti veriyor. Evde bakım hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşlar, 935 3 112 numaralı telefonu arayarak bu birimle temasa geçebiliyorlar. Evde bakım hizmet biriminde; 1 doktor,2 hemşire,2 yardımcı personel,2 acil tıp teknisyeni,4 şoför ve 1 büro elemanı olmak üzere 12 personel görev yapıyor. Son aldığımız bilgilere göre şu anda 300 aileye ulaştık” şeklinde konuştu.

TOREV’İ KURDUK BURS VERMEYE BAŞLADIK.
Başkan Görmez, daha sonra şunları söyledi “Yeni kurulan Torbalı Eğitim Kültür Vakfı (TOREV) aracılığıyla 206 Torbalılı öğrencimize burs vermeye başladık. Burada şunu da belirteyim ki burs hususunda kız öğrencilerimize öncelik veriyoruz.

GENÇLİK MERKEZİ
Torbalı’nın en büyük mahallesi 50 bin nüfuslu Ayrancılar ’da 750 metrekarelik kapalı alan üzerinde gençlik merkezi inşaatına başlandı. Bu merkez toplamda 8 bin 700 metrekarelik alana sahip ve burada da birçok sosyal, kültürel, sanatsal sportif yapılacak.

HUZUR EVİ
Yapımı Torbalı Belediyesince tamamlanan Huzur Evi 2016 yılında hizmete açılan önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri oldu. Profesyonel biçimde işletilmesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devri yapılan Torbalı Huzur Evi açıldıktan hemen sonra yüzde yüz doluluk oranına ulaştı. Diyebilirim ki İzmir’in en iyi Huzur Evi’dir.

ÜÇ YILA 135 PROJE SIĞDIRDIK.
Torbalı’ya gerek merkezi hükümetimiz, gerekse belediyemiz tarafından yatırım yağmuru devam ediyor.
Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, sanayide, çevre yatırımlarında ilçemiz altın çağını yaşıyor.
Mahalle meydanları, yaya alt geçitleri, köy konakları, düğün salonları, organik Pazar, mesire alanları, Fetrek çayı sultanlar vadisi projesi, Devlet Hastanesi, SGK binası, Belediye Binası, Diş hastanesi, yürüyüş yolları, parklar, spor sahaları, belediyemize tahsis edilen, ya da istimlak yoluyla sağlanan binlerce metrekarelik alanıyla Torbalı 20 yılda kaydedeceği gelişmeyi 5 yıla sığdırıyor”

Bu haber 590 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki: Mikrofonu atıp giderim
Özhaseki'den kentsel dönüşüm mağduru vatandaşa sert tepki:...
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’
Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()