Soros'a Büyük Darbe!

Adı dünya çapında birçok sansasyon ve demokratik olmayan hareketlerle geçen Soros'a büyük darbe...

21 Nisan 2017 - 15:15

Uluslararası haber ajanslarının son dakika geçtiği habere göre, Avrupa Komisyonu Başkanı önümüzdeki Perşembe günü ABD'li milyarder yatırımcı ve finans uzmanı George Soros'la bir araya gelecek. Görüşmenin bir parçası, kendisinin finanse ettiği bir üniversitenin kapatılmasını zorlayan yeni bir Macar yasasıyla ilgili olacak.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban 2017 yılında Avrupa çapında STK'ların etkisiz hale getirileceğini söylemişti.

Macaristan hükümetinin yasal düzenlemeyle Macar asıllı Amerikalı iş adamı George Soros’un finanse ettiği, ülkedeki en prestijli üniversitelerden Orta Avrupa Üniversitesinin (CEU) çalışmasını imkansız hale getirmeyi amaçladığı iddia ediliyor.

YASALARI İHLAL EDİYOR

Başbakan Viktor Orban, konuya ilişkin, “Ülkede Soros’un üniversitesi dahil birçok uluslararası üniversitenin yasaları ihlal ettiği, bunun sahtekarlık olduğu” açıklaması yapmıştı.

Hükümet, Soros tarafından desteklenen sivil toplum kuruluşlarının da Soros ve uluslararası sermayenin çıkarlarını yerel hükümetlere dikte ettirmek için kullanıldığını öne sürüyor. Söz konusu sivil toplum kuruluşları ise Macaristan’ın izlediği sığınmacı politikasını eleştirdikleri ve ülkedeki yolsuzlukları gün yüzüne çıkardıkları için hükümet tarafından hedef gösterildiklerini savunuyor.

HÜKÜMETE KARŞI PROTESTO

Macaristan'ın merkez sağ Fidesz hükümeti, sivil toplum kuruluşlarına karşı yürüttüğü kampanya nedeniyle demokratik ilkeleri ayaklar altına almakla suçlanıyor.

Bu haber 749 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()