Sizin de Başınıza Gelebilir!

Yeşilay ve Bir Hayata Dokun Derneği’nin birlikte yürüttüğü ‘Bir Umut Ol’ projesi kapsamında Madde Bağımlılığı Problemi ve İstihdam Edilebilirlik Kapasitelerinin Arttırılması paneli Buca Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu Konferans Salonu’nda 7 Mart Çarşamba saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

05 Mart 2018 - 16:10 - Güncelleme: 05 Mart 2018 - 16:25

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hibe programı kapsamında Türkiye’de üçüncü, İzmir’de ise birinci seçilen ‘Bir Umut Ol’ projesi 15 ile 25 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlığı engellemek, sosyal hayata entegre etmek ve istihdamı sağlamak amacını taşıyor. 

Panelde,  bağımlılığı olan gençler ve ailelerinin yaşadıkları sorunları katılımcılarla paylaşarak farkındalık sağlamayı amaçladıklarını belirten Bir Hayata Dokun Derneği Kurucu Başkanı Burcu Bostancıoğlu proje kapsamında dokunacakları hayatların yanı sıra başka yaşamların da bu karanlık süreçlerden uzak durmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Madde kullanıp bırakmış gençlerin madde kullanmaya neden başladıklarını,  nereden ulaştıkların, ve nasıl kurtulduklarını anlatarak çözüm sürecine katkı sağlamak üzere aileleriyle birlikte orada bulunacakları öğrenildi.

Resim Terapisinin Madde Bağımlısı Gençlerin Sosyal Uyumlarına etkisi isimli doktora tezini hazırlayan Sanat Terapisti Burcu Bostancıoğlu hedef kitlesi olan 15-25 yaş aralığındaki madde bağımlısı gençlere yaklaşık üç yıl boyunca resim terapisi uyguladı. İlaçsız tedaviyle maddeden uzaklaşarak sanat alanına yoğunlaştıklarını gözlemleyen uzman Bostancıoğlu, tez araştırması kapsamında alınan demografik özellikler neticesinde madde bağımlısı gençleri maddeye iten en büyük sebeplerden bir tanesinin iş istihdamı sorunu olduğunu ortaya koydu.  

Hem istihdam hem rehabilitasyon

Bostancıoğlu, bu projenin amacının gençleri hayata bağlamak, topluma geri kazandırmak ve ötekileştirme kavramını ortadan kaldırarak iş istihdamı yaratacak kanallar açmak olduğunu söyledi. Bu amaçla denetimli serbestlik kapsamındaki gençlere bilgisayarlı ön muhasebe, beden dili, güzel ve etkili konuşma sanatı eğitimleri verilmesinin yanı sıra rehabilitasyonlarının gerçekleştirilmesi Bostancıoğlu’nun uzmanlık alanı olan resim terapisiyle sağlacak.

Bostancıoğlu: “Farklı bir panel hazırladık. Madde bağımlılığı  probleminin  herkesin başına gelebilecek olasılıkta olduğunu  bilmemiz gerekiyor. Gençlerimizin maddeye nasıl ulaştığını anlayabilmek için ailelerin mutlaka bu panele gelmesi, konuyla ilgili bilgilenmeleri gerektiğini düşünüyorum. “ ifadeleriyle panele katılımın önemini belirterek tüm anne ve babaları bu etkinliğe davet etti. 

Kimler Katılacak?

Panele Prof. Dr.  Hakan Coşkunol, AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Sanat terapisti Burcu Bostancıoğlu, İŞKUR Konak Müdürü İbrahim Ay, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Şenol Alpat, İzmir Denetimli Serbestlik Müdürü Murat Kalkan ve Yeşilay yöneticileri destek sağlamak üzere katılım gösterecek isimler arasında. 

Panel ücretsiz ve tüm halkın katılımına açıktır.

Bu haber 3577 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()