Sınav Telaşı Fuara da Damga Vuruyor

23. İzmir Kitap Fuarı' nda ortaokul ve lise öğrencilerinin akınına uğradı. Öğrenciler, poşetler dolusu kitabı 'uygun fiyatlı' diye evine taşırken yayınevleri, önceki fuarlara nazaran satışların daha az olduğunu dile getirdiler…

18 Nisan 2018 - 11:12

23. İzmir Kitap Fuarı’na yoğun şekilde katılan öğrencilerin poşetler dolusu test kitabı alması, katılımcıların da “Kitap değil, sanki test fuarı” yorumu yapmasına neden oldu.

Gerçek Haberci'nin haberine göre dört yüz yayınevi ile sivil toplum kuruluşunun katılımı, TÜYAP ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 23. İzmir Kitap Fuarı, geçtiğimiz hafta sonu Kültürpark'ta açıldı. Dördüncü gününe girilen fuara, öğrencilerin ilgisi yine damgasını vururken, yılsonu üniversite sınavına girecek lise öğrencilerinin daha çok test kitaplarına rağbet ettiği gözlendi. Okulların düzenlediği organizasyonlarla toplu olarak fuara gelen öğrenciler, poşetler dolusu test kitabi alırken, son yıllardaki bu durum tüm ziyaretçilerinin dikkatini çekti gözlemlendi.

SEÇENEKLERİN ÇOK OLMASI BİR FIRSAT

Gerçek Haberci’nin sorularını yanıtlayan öğrenciler, yaklaşan sınavlardan dolayı öğretmenlerinin de önerisiyle bolca test kitabı aldıklarını söyledi.  Öğretmenlerinin, sınava daha iyi hazırlanmaları için bolca test çözmelerini özellikle istediğini belirten öğrenciler, yalnızca İzmir’den değil Türkiye’nin dört bir yayından yayınevleri ve sivil toplum örgütlerinin gelmesinin kendilerine seçme şansı sunduğunu, bunu da fırsata çevirmeye çalıştıklarını ifade etti.

ROMAN OKUMAYA ZAMANLARI YOK

Gerçek Haberci’nin edebiyat kitaplarıyla ilgili sorularını da yanıtlayan öğrenciler, sınav döneminde oldukları için özellikle şiir, roman, öykü gibi edebiyat kitaplarını okuyamaya vakit bulamadıklarını, daha çok dersleriyle ilgili yayınları takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

YAYINEVLERİ, ESKİYE GÖRE SATIŞLAR DÜŞÜK

Öte yandan, okul kitaplarının ücretsiz dağıtılmasına karşın, yardımcı kaynak niteliğindeki yayınlara bu kadar yoğun ilgi olması yayınevlerinin yüzünü güldürmedi.  Stant açan yayıncılar, fuara ilginin eski göre az olduğunu ve bundan dolayı satışların iyi olmadığını dile getirdiler.

Bu haber 1519 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()